Raluca Olaru, plângând: De trei ani de zile nu mai am parte de nicio susţinere financiară

Jucătoarea Raluca-Ioana Olaru, locul 887 WTA, a declarat plângând, marţi, după meciul pierdut în primul tur la BRD Bucharest Open, în faţa italiencei Karin Knapp, că nu mai joacă meciuri de simplu de trei ani, deoarece nu mai are nicio susţinere financiară.

1221 afișări
Imaginea articolului Raluca Olaru, plângând: De trei ani de zile nu mai am parte de nicio susţinere financiară

Raluca Olaru (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Raluca Olaru, care a fost prezentă pe tabloul principal graţie unui wild card acordat de organizatori, a disputat, marţi, primul meci de simplu în acest an, ea dedicându-se în ultima perioadă competiţiilor de dublu.

"A fost primul meci oficial de simplu din acest an. În primul rând m-am bucurat foarte mult că am putut juca simplu în faţa publicului din România. Mi-am dorit să fac o impresie cât mai bună şi să joc cât mai bine. Adversara e o jucătoare puternică, agresivă, iar jocul ei mă deranjează. Nu mi-a dat timp şi am făcut multe greşeli fără să am momente în care jocul să mi se lege, am avut doar momente izolate. Nu mi-a ieşit cum mi-aş fi dorit", a spus Olaru, fostă numărul 53 mondial, în iulie 2009.

Raluca Olaru a afirmat că şi-a revenit după accidentarea de anul trecut, care a împiedicat-o să mai joace în meciurile de simplu şi a precizat că are nevoie de bani pentru a putea evolua din nou în această probă. "Chiar dacă nu mai mai jucat simplu, lucrurile sunt aceleaşi. Motivele pentru care nu joc simplu sunt aceleaşi, doar accidentarea de anul trecut a trecut. Meciul de azi nu e decisiv dacă să reiau sau nu meciurile de simplu. Nu mai joc simplu din cauze financiare. De doi-trei ani nu mai pot, iar eu nu mai am nicio susţinere financiară. Pentru a relua cariera de simplu trebuie investiţii mari. Aveam două opţiuni: să nu mai joc deloc sau să joc dublu ca să mă susţin. E greu să joci simplu. Dacă nu joci bine simplu săptămâna aceasta, nu mai poţi să joci săptămâna viitoare", a explicat, în lacrimi, Olaru.

Jucătoarea Raluca Olaru, locul 887 WTA, a fost învinsă, marţi, cu scorul de 6-1, 6-3, de sportiva italiană Karin Knapp, locul 67 WTA şi cap de serie numărul 4, într-un meci care a durat o oră şi un sfert, în turul întâi al BRD Bucharest Open, turneu cu premii în valoare de 250.000 de dolari.

Pentru prezenţa pe tabloul principal, Olaru va primi un cec în valoare de 1.925 de dolari şi un punct WTA. Potrivit site-ului oficial al WTA, Raluca Olaru, 25 de ani, a câştigat în carieră priemii brute de 780.000 de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici