Răzvan Lucescu a renunţat la funcţia de selecţioner al naţionalei

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, sâmbătă, pe site-ul oficial, că Răzvan Lucescu a renunţat la funcţia de selecţioner al naţionalei şi că prima reprezentativă va fi condusă în turneul din America de Sud de antrenorul echipei de tineret, Emil Săndoi.

1564 afișări
Imaginea articolului Răzvan Lucescu a renunţat la funcţia de selecţioner al naţionalei

Răzvan Lucescu a renunţat la funcţia de selecţioner al naţionalei (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

"În cursul dimineţii zilei de azi, 4 iunie, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, domnul Mircea Sandu, a avut o întâlnire cu domnul Răzvan Lucescu, acesta din urmă informându-l pe şeful FRF că renunţă la funcţia de selecţioner, decizie care intră în vigoare imediat. Astfel, se încheie un mandat care a început la 6 iunie 2009, cu un 1-0, în deplasare, contra Lituaniei, în preliminariile Cupei Mondiale FIFA 2010, ultimul joc, 3-0 cu Bosnia-Herţegovina, parafând un bilanţ de 21 de meciuri, dintre care 7 victorii, 7 egaluri şi 7 înfrângeri. Aceasta înseamnă că echipa va fi condusă, la apropiatele meciuri amicale din America de Sud, contra Braziliei (Sao Paulo, 7 iunie) şi Paraguayului (11 iunie), de antrenorul principal al echipei naţionale de tineret Under 21, Emil Săndoi", se arată în comunicatul FRF.

În comunicat se menţionează că alături de Răzvan Lucescu a părăsit staful tehnic al naţionalei şi preparatorul fizic Diego Longo.

"În cadrul întâlnirii de azi, una care a consfinţit o despărţire amiabilă, civilizată şi fără vreo urmă de conflict, preşedintele FRF i-a mulţumit lui Răzvan Lucescu pentru întreaga activitate depusă ca selecţioner. Acest fapt îl face public şi prin intermediul prezentului comunicat, urându-i succes acolo unde va munci în continuare şi sperând ca viitorul selecţioner, împreună cu staful său, să continue munca lui Răzvan Lucescu având aceleaşi rezultate cum a fost cel de aseară, contra Bosniei-Herţegovina", se precizează în comunicatul FRF.

Naţionala României va pleca în turneul din America de Sud, sâmbătă seară, la ora 18.15, de pe aeroportul Henri Coandă, cu destinaţia Sao Paulo, via Frankfurt.

Acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat, sâmbătă dimineaţă, pentru MEDIAFAX, că tehnicianul Răzvan Lucescu a semnat un contract pentru următorii patru ani cu gruparea "alb-vişinie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici