Reghecampf: Am încercat să cumpărăm jucători de la Rapid, nu să aşteptăm să-şi depună memorii

Tehnicianul Laurenţiu Reghecampf a declarat, marţi, că Steaua a încercat să procedeze corect cu gruparea Rapid şi să cumpere fotbalişti giuleşteni, nu să aştepte ca aceştia să devină jucători liberi de contract, profitând astfel de problemele financiare ale clubului rival.

173 afișări
Imaginea articolului Reghecampf: Am încercat să cumpărăm jucători de la Rapid, nu să aşteptăm să-şi depună memorii

Laurenţiu Reghecampf (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

Întrebat într-o intervenţie telefonică la DigiSport dacă îi doreşte pe jucătorii Herea, Teixeira şi Rui Duarte, în condiţiile în care rapidiştii sunt neplătiţi de mai multe luni şi ar putea deveni liberi de contract, Reghecampf a răspuns:

"Eu ştiu ce discuţie a avut patronul nostru cu domnul Copos şi am încercat să-i cumpărăm pe aceşti jucători, nu să aşteptăm ca ei să-şi depună memorii. Ştiu cum procedează patronul nostru. Întotdeauna a fost corect. Am încercat să-l aducem pe Teixeira şi nu am reuşit, pentru că jucătorul a dorit să rămână la Rapid. Dacă va fi o posibilitate şi se poate aduce acest jucător... Este un jucător foarte important. Dar până atunci... Herea şi Rui Duarte sunt jucători foarte buni, dar deocamdată nu mă interesează. Mă interesează toţi jucătorii importanţi, dar nu acum. Obiectivul nostru este să ne calificăm în Liga Campionilor la anul. Va trebui să avem un lot puternic dacă vrem să jucăm şi în campionat, şi în Liga Campionilor, dacă nu vrem să păţim ce a păţit CFR Cluj. Jucătorii nou-veniţi trebuie să ne ajute, nu să vină doar cu numele sau să iasă la număr."

Referindu-se la eventuale oferte pentru fotbaliştii săi, Reghecampf a precizat că patronul Gigi Becali l-a asigurat că nu va pleca nimeni, pentru că doreşte să construiască o echipă puternică.

"Patronul mi-a transmis că doreşte să construiască o echipă, nu îşi doreşte să vândă jucătorii. Dânsul a decis ca Alex Bourceanu să rămână. Alex este un lider şi este foarte important pentru noi. Dar dacă va fi o ofertă foarte foarte bună pentru club şi pentru el, nu ne putem opune noi. Dar singurul care poate să decidă este patronul", a precizat antrenorul.

Laurenţi Reghecampf a mai spus că Steaua nu se confruntă cu probleme financiare ca alte cluburi: "Nu sunt probleme financiare la Steaua. Acum o săptămână sau două jucătorii şi-au primit salariile."

Tribunalul Bucureşti a înregistrat, luni, dosarul privind procedura de insolvenţă a SC Fotbal Club Rapid SA, societatea care administrează gruparea giuleşteană, instanţa stabilind ca prim termen de judecată data de 7 decembrie.

Contactat telefonic, acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că a deschis procedura de insolvenţă la Tribunalul Bucureşti special pentru a salva clubul şi pentru a obţine licenţa pentru sezonul 2013-2014.

Rapid se confruntă cu mari probleme financiare, jucătorii şi angajaţii clubului fiind neplătiţi de mai multe luni. De asemenea, FC Rapid are datorii şi faţă de alte societăţi.

Fundaşul echipei Rapid, Cristian Oros, a depus memoriu la Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul LPF prin care solicită grupării giuleştene plata restanţelor salariale pe mai multe luni.

Surse din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că fotbalistul nu a solicitat însă şi rezilierea contractului cu FC Rapid. "Până în momentul de faţă, singurul fotbalist de la Rapid care a depus memoriu este Oros, dar numai pentru pretenţii financiare, nu şi pentru a deveni jucător liber de contract", au precizat sursele ciate.

Ovidiu Burcă, Ovidiu Herea şi Ştefan Grigorie intenţionează şi ei să depună memorii la Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor. "Ne-au sunat pentru a-şi anunţa intenţia, dar încă nu au venit cu actele. La fel ca Oros, şi ei doresc doar plata salariilor restante", au adăugat sursele din cadrul LPF.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici