Revenire spectaculoasă | Maria Şarapova a câştigat primul turneu, după suspendarea pentru dopaj. De luni, rusoaica are garantată revenirea în Top 70

Jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova, numărul 86 mondial, a câştigat, duminică, turneul WTA de la Tianjin (China), după ce a învins-o, scor 7-5, 7-6 (8), pe Aryna Sabalenka din Belarus, locul 102 mondial.

1718 afișări
Imaginea articolului Revenire spectaculoasă | Maria Şarapova a câştigat primul turneu, după suspendarea pentru dopaj. De luni, rusoaica are garantată revenirea în Top 70

Maria Şarapova a câştigat primul turneu de la revenirea în activitate, după suspendarea pentru dopaj

În vârstă de 30 de ani, Şarapova nu mai ajunsese într-o finală de la câştigarea turneului de la Roma, în mai 2015. Adversara ei, cu 11 ani mai tânără, a jucat în premieră o finală de turneu WTA.

Rusoaica a primit 111.164 de dolari şi 280 de puncte WTA, pentru câştigarea acestui titlu, în timp ce Sabalenka a fost recompensată cu 55.324 de dolari şi 180 de puncte.

Maria Şarapova a intrat pe tabloul de la Tianjin graţie unei invitaţii din partea organizatorilor şi, prin calificarea în finală, şi-a asigurat deja un salt de 20 de poziţii în clasamentul mondial. De luni, rusoaica are garantată revenirea în Top 70, pe poziţia 66, iar dacă va câştiga trofeul, va trece de 1000 de puncte WTA şi va urca alte zece locuri, până pe locul 57 - imediat în urma Irinei Begu - jucătoarea care a avut ghinionul de a o primi pe Şarapova în cale după o rearanjare a tabloului turneului chinezesc.

Rusoaica a primit pe ultima sută de metri un wildcard pentru Cupa Kremlinului, acolo unde poate acumula alte puncte importante în clasamentul WTA.

Maria Şarapova a fost suspendată pentru dopaj, în perioada ianuarie 2016 - aprilie 2017.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici