RIO 2016: Albert Saritov a câştigat medalia de bronz la lupte în ultima zi a Jocurilor Olimpice

Albert Saritov a câştigat, duminică seară, în ultima zi a Jocurilor Olimpice de la Rio, medalia de bronz la lupte, după ce la învins cu scorul de 10-0 pe georgianul Elizabar Odikadze, devenind astfel primul sportiv naturalizat care aduce o medalie României.

2813 afișări
Imaginea articolului RIO 2016: Albert Saritov a câştigat medalia de bronz la lupte în ultima zi a Jocurilor Olimpice

Lupte: Albert Saritov a câştigat medalia de bronz în ultima zi a Jocurilor Olimpice de la Rio

Aceasta este cea de-a cincea medalie pentru România la Jocurile Olimpice de la Rio, după aurul cucerit de echipa feminină de spadă, argintul cu jucătorii de tenis Horia Tecău şi Florin Mergea şi două medalii de bronz obţinute de Gabriel Sîncrăian la haltere, categoria 85 de kg, respectiv de echipajul feminin de canotaj - opt rame cu cârmaci.

Saritov a trecut în recalificări de cubanezul Javier Cortina Lacerra (8-1 puncte tehnice, 3-1 la puncte de clasificare). A reprezentat Rusia, dar a fost naturalizat anul acesta, a trecut în optimi de moldoveanul Nicolai Ceban, iar în sferturi a fost întrecut de americanul Kyle Snyder.

Ultima medalie olimpică a luptelor româneşti, un bronz la categoria 130 de kilograme în întrecerea de greco-romane, luat de Ioan Grigoraş, a fost cucerită în anul 1992.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici