Robert Glinţă, după calificarea la Jocurile Olimpice din 2020: Visul continuă, călătoria a început

Robert Glinţă (22 de ani / CS Dinamo) s-a calificat sâmbătă la Jocurile Olimpice din 2020 după ce a realizat baremul olimpic la proba de 100 de metri spate, în cadrul primei etape a circuitului ”FINA Champions Swim Series”. Timpul românului a fost de 53,70 secunde (baremul olimpic este de 53,85).

342 afișări
Imaginea articolului Robert Glinţă, după calificarea la Jocurile Olimpice din 2020: Visul continuă, călătoria a început

Robert Glinţă, după calificarea la Jocurile Olimpice din 2020: Visul continuă, călătoria a început

"Mi-am rezervat biletul pentru a doua oară la Jocurile Olimpice, în urma evoluţiei de la Guangzhou. Visul continuă, călătoria tocmai a început", a scris pe facebook elevul antrenorului Silviu Anastase. Competiţia s-a desfăşurat la Guangzhou (China), cu un format inedit: la ceel 14 curse individuale incluse în program au fost invitaţi câte patru înotători de top mondial, medaliaţi la cele mai mari competiţii ale lumii.

În prima zi a competiţiei ce totalizează premii de 3 milioane de dolari, Robert Glinţă a luat startul la proba de 100 m spate, alături de Xu Jiayu (China / vicecampion olimpic în 2016, campion mondial în 2017), Kliment Kolesnikov (Rusia / de şase ori medaliat la CE 2018, de trei ori cu aur) şi Ryosuke Irie (Japonia / triplu medaliat olimpic în 2012). Cu un start destul de bun, Glinţă a încheiat cursa pe locul 3, cu 53,70, după Xu (52,98) şi Irie (53,25).

Robert l-a învins pe Kolesnikov (53,99). La Guangzhou, Glinţă va mai lua startul duminică şi la proba de 50 metri spate (neolimpică). Robert Glinţă va participa şi la celelalte două etape ale circuitului ”FINA Champions Swim Series”, de la Budapesta şi Indianapolis, dar este invitat numai la 50 m spate. "Mi-am rezervat biletul pentru a doua oară la Jocurile Olimpice, în urma evoluţiei de la Guangzhou. Visul continuă, călătoria tocmai a început", a scris pe facebook elevul antrenorului Silviu Anastase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici