Robert Ilyeş: Putem decide titlul, dar ne vom comporta ca nişte profesionişti

Mijlocaşul formaţiei FC Braşov, Robert Ilyeş, a declarat, joi, că echipa sa poate decide titlul de campioană în acest sezon, în partida cu Dinamo, din penultima etapă a Ligii I, dar a specificat faptul că toţi jucătorii se vor comporta ca nişte profesionişti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2 afișări

"Este foarte greu de spus acum cine are şanse mai mari la titlu. Tot ce se poate spune este că va conta enorm rezultatul de la Urziceni din acest week-end. E drept că şi noi putem decide campioana, dar nu avem nicio preferinţă. Suntem profesionişti şi ne facem treaba la fel meci de meci. Cu siguranţă vor fi meciuri dificile şi pentru noi dar şi pentru echipele implicate în această luptă. După părerea mea, cel mai greu meci va fi cel cu Dinamo, mai ales că este în deplasare. Acasă stăm bine şi se ştie deja că suntem invicibili pe teren propriu. Vom vedea ce va fi", a declarat Ilyeş în cadrul unei conferinţe de presă.

Mijlocaşul a precizat că nu este deloc mirat de poziţia din clasament a Stelei, echipă căreia i-a prezis o astfel de clasare încă de la începutul campionatului. "Eu am spus de la bun început că în acest sezon, Steaua nu are nicio şansă se bată la titlu, după lotul pe care îl are. Acum a mai plecat şi Lăcătuş, este Gigi Becali antrenor, deci, ce să mai poată face?".

Fotbalistul braşovean a mai spus că atât el cît şi colegii lui sunt conştienţi că au nevoie de nouă puncte în următoarele trei meciuri, pentru a prinde Cupa UEFA. "Este clar pentru noi că trebuie să cîştigăm toate cele trei meciuri pentru a prinde Europa League la anul. În plus, şi dacă nu ne vom califica în cupele europene, este oricum important locul pe care terminăm sezonul şi pentru banii care vin de la televiziuni. Avem toate motivele să luptăm", a mai spus Robert Ilyeş.

Aflat la final de contract cu FC Braşov, Robert Ilyeş spune că i s-a propus o prelungire a înţelegerii pe încă un an: "Eu am mai spus-o şi o să o tot spun, că dacă e să nu mai rămân la FC Braşov, mă las de fotbal. Aş vrea să îmi închei cariera aici la Braşov, şi, de ce nu să activez apoi în conducerea clubului. Nu mă atrage antrenoratul pentru că este prea multă nebunie".

Ilyeş a precizat că în finala Cupei UEFA a ţinut cu Şahtiorul, echipă pe care o cunoaşte foarte bine. "Noi am jucat cred că de şaptre-opt ori cu Şahtiorul şi era firesc să ţin cu ei. Îi cunoaştem deja şi normal că am vrut ca ei să cîştige, mai ales că acolo era nea Mircea şi alţi doi români. Au obţinut o performanţă mare şi merită toate felicitările noastre“, a mai spus mijlocaşul.

Robert Ilyeş se aşteaptă ca partida de vineri, cu Oţelul să nu fie una uşoară, având în vedere că gălăţenii nu sunt scăpaţi de grijile retrogradării. "Cei de la Oţelul vor veni aici super montaţi să câştige. Ei sunt la şase puncte de Mediaş şi pe final de campionat multe se mai pot întâmpla. I-am urmărit şi se poate spune că sunt o echipă incomodă, care iese la joc. Au făcut un meci foarte bun la CFR Cluj şi trebuie să îi tratăm ca atare", a încheiat Ilyeş.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, atacantul Atilla Hadnagy a declarat că cel mai greu meci pe care FC Braşov îl are de jucat în acest final de campionat este la Dinamo. "Toate sunt grele, dar cel cu Dinamo e mai aparte, pentru că Dinamo este totuşi o forţă. Noi sperăm încă la Europa League, astfel că ne vom lupta la victorie în toate cele trei meciuri", a declarat Hadnagy.

Partida FC Braşov - Oţelul Galaţi, din cadrul etpaei a XXXII- a a Ligii I, se va disputa vineri, de la ora 18.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici