Sabalenka dă cărţile pe faţă la Roland Garros : „Nu-l susţin pe Lukaşenko”

După două absenţe, bielorusa calificată în semifinale şi-a făcut apariţia într-o conferinţă de presă, în care a spus că nu susţine nici războiul, nici pe liderul ţării sale.

1160 afișări
Imaginea articolului Sabalenka dă cărţile pe faţă la Roland Garros : „Nu-l susţin pe Lukaşenko”

Sabalenka dă cărţile pe faţă la Roland Garros : „Nu-l susţin pe Lukaşenko”

După victoria din turul al treilea, ea a vorbit doar cu jurnalişti selectaţi, iar după victoria din turul al patrulea, Sabalenka a vorbit doar cu un singur reporter de la WTA.

Totul s-a datorat faptului că nu s-a simţit în siguranţă în timpul conferinţei de presă de după victoria din turul doi, dar acest lucru s-a schimbat după victoria din sferturile de finală împotriva Elinei Svitolina. Răspunzând la întrebările politice, jucătoarea de 25 de ani a explicat de ce a apărut în poze cu preşedintele bielorus Alexander Lukaşenko.

"Ei bine, am jucat o mulţime de Fed Cup-uri în Belarus. El a fost la meciurile noastre şi a făcut poze cu noi după meci. Nu se întâmpla nimic rău în acea perioadă în Belarus, în Ucraina sau în Rusia. Şi am spus-o deja de multe ori, nu susţin războiul".

Sabalenka a reiterat, de asemenea, că a răspuns de multe ori la aceste întrebări şi că poziţia sa este clară. Ea nu doreşte ca ţara sa să fie implicată în niciun conflict şi nu susţine războiul.

"Nu vreau ca ţara mea să fie implicată în niciun conflict. Am spus-o de multe ori şi ştiţi care este poziţia mea, o ştiţi. Aveţi poziţia mea. Aveţi răspunsul meu. Am răspuns de multe ori. Nu susţin războiul".

Jucătoarea şi-a exprimat clar poziţia şi în ceea ce priveşte intersectarea dintre sport şi politică. Dezaprobarea ei clară faţă de Lukaşenko în circumstanţele actuale reprezintă o schimbare semnificativă în declaraţiile ei publice.

"Şi lucrul pe care nu-l vreau e ca sportul să fie implicat în politică, pentru că sunt doar o jucătoare de tenis, o jucătoare de tenis în vârstă de 25 de ani. Şi dacă aş vrea să fac politică, nu aş fi aici. Nu vreau să fiu implicaă în niciun fel în politică. Vreau doar să fiu o jucătoare de tenis".

Unul dintre jurnalişti a pus o întrebare foarte directă, chestionând-o pe numărul 2 mondial dacă îl susţine pe Alexander Lukaşenko. Făcând lucrurile mai clare decât înainte, cel puţin pentru unii, Sabalenka a declarat:

"Ca şi cum ar fi o întrebare dificilă. Adică, nu susţin războiul, ceea ce înseamnă că nu îl susţin pe Lukaşenko în acest moment".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici