Sandu: Naţionala a reuşit foarte puţin în barajul cu Grecia, o analiză vom face în 16 decembrie

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, marţi, la postul Dolce Sport, că echipa naţională a reuşit "foarte puţin" în barajul de calificare la CM 2014 cu Grecia, precizând că o analiză a evoluţiei primei reprezentative se va face în cadrul şedinţei Comitetului Executiv din 16 decembrie.

67 afișări
Imaginea articolului Sandu: Naţionala a reuşit foarte puţin în barajul cu Grecia, o analiză vom face în 16 decembrie

Mircea Sandu (Imagine: Alexandru Hojda / Mediafax Foto)

"Într-o dublă în care aveam şanse reale nu am reuşit decât parţial, în retur, ceva spectaculos. E foarte puţin. Noi avem la 16 decembrie un Comitet Executiv şi atunci vom analiza şi vom avea raportarea tuturor activităţilor de la comisii şi de la echipele naţionale. Deocamdată nu putem (n.r. - echipa naţională), credeţi că întâmplător eu am fixat obiectiv calificarea în 2016? Formatul competiţiei de atunci va fi unul destul de permisiv, pentru că se vor califica echipele de pe locurile 1, 2 şi cinci echipe de pe locurile 3 din nouă grupe. Deci, indiferent cine va fi antrenorul echipei naţionale ăsta este un obiectiv destul de uşor de realizat", a explicat Sandu.

Oficialul a adăugat că nu a discutat cu Victor Piţurcă de la meciul retur cu Grecia, dar este convins că acesta este dezamăgit de ratarea calificării. "Sunt convins că Piţurcă e dezamăgit. Nu am vorbit, o să vorbim la 16 decembrie, dar poate o să mai vorbim până atunci. Sigur că el e dezamăgit pentru că trebuie să recunoaştem că noi am făcut 19 puncte. Iar în mod normal 19 puncte nu erau suficiente pentru a ajunge la acest baraj dacă nu aveam o echipă foarte puternică în grupă (n.r. - Olanda) care ne-a învins pe noi de două ori, pe Turcia de două ori şi pe Ungaria de două ori. Şi datorită acestui fapt am ajuns la baraj. Dar cred că nişte paşi s-au făcut", a menţionat Sandu.

La 19 noiembrie reprezentativa de fotbal a României a ratat calificarea la Cupa Mondială din Brazilia după ce a pierdut în deplasare cu scorul de 1-3 şi a obţinut doar un rezultat de egalitate pe Arena Naţională, scor 1-1, cu selecţionata similară a Greciei, în barajul pentru accederea la turneul final din 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici