Sânmărtean: O comparaţie între mine şi Hagi e deplasată, eu încerc să strălucesc pe final cât pot

Mijlocaşul Lucian Sânmărtean a declarat, marti, că orice comparaţie a lui cu fostul căpitan al echipei naţionale, Gheorghe Hagi, este "extrem de deplasată", precizând că el este doar un jucător care încearcă pe final de carieră să strălucească atât cât mai poate.

205 afișări
Imaginea articolului Sânmărtean: O comparaţie între mine şi Hagi e deplasată, eu încerc să strălucesc pe final cât pot

Sânmărtean: O comparaţie între mine şi Hagi e deplasată, eu încerc să strălucesc pe final cât pot (Imagine: Andrei Alex Moise/Mediafax Foto)

El a menţionat că întoarcerea sa după trei ani la echipa naţională nu poate fi comparată cu revenirea lui Hagi asupra deciziei de retragere din 5 mai 1999 chiar dacă acestea s-au întâmplat înaintea unor meciuri cu Ungaria.

"Este o comparaţie deplasată. O comparaţie între mine şi Hagi este extrem, extrem de deplasată. Ce a făcut Hagi pentru România e una, ce am făcut eu pentru România e cu totul alta. Eu sunt doar un jucător care pe final încearcă să mai strălucească atât cât poate", a spus Sânmărtean.

Sânmărtean: Nu mă aşteptam la această convocare, dar nici nu mă miră foarte tare

Mijlocaşul Lucian Sânmărtean a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că nu se aştepta să fie convocat la echipa naţională, dar nici nu se miră foarte tare, precizând că îşi doreşte să joace la Euro-2016, chiar dacă la acea dată va avea 36 de ani.

"Nu am avut nicio problemă de reacomodare la echipa naţională. Sunt jucători pe care îi cunosc, am mai jucat de foarte multe ori împreună. Sincer, nu mă aşteptam la această convocare, dar faptul că a venit este încununarea unui sezon bun, cu jocuri foarte bune şi atunci nici nu mă miră foarte tare. Dacă mă încearcă vreo emoţie? Sigur că sunt emoţii, ca la orice joc de altfel", a spus mijlocaşul, convocat la prima reprezentativă după o pauză de peste trei ani.

El a adăugat că îşi doreşte să evolueze la Campionatul European din 2016. "Cred că atâta timp cât nu am parte de acidentări serioase, pentru că motivaţie şi continuitate am, cred că mai pot să joc. Mă simt foarte bine, iar fiind sănătos o să pot să mai joc. Bine, poate nu la un nivel extrem de ridicat pentru că timpul nu iartă pe nimeni. Dar pot să o mai duc. Vreau să joc la Euro, sigur că da, de asta continui. Persoanele dragi din viaţa mea mă motivează, mă fac dornic să continui şi să nu mă opresc", a menţionat mijlocaşul.

Întrebat dacă a fost nevoie să joace la Steaua pentru a fi convocat la prima reprezentativă, Sânmărtean a răspuns: "Aţi făcut o glumă cred. Nu ştiu ce să zic, echipa Steaua impune cred anumite standarde. E presiune foarte mare şi atunci jucătorii de la Steaua sunt obişnuiţi cu presiunea şi cu valoarea jocurilor internaţionale şi probabil de asta cred".

Lucian Sânmărtean îşi doreşte "spectacol" şi victorie în partida cu Ungaria de sâmbătă. "Meciul cu Ungaria va fi unul deosebit de greu, cu o încărcătură foarte mare. Lumea aşteaptă un joc bun şi un rezultat pe măsură. Echipa naţională a fiecărei ţări cred că îşi doreşte maximum la orice joc. Aşa că ştim că va fi o încărcătură deosebită, un joc de angajament, iar noi ne dorim să facem spectacol şi să câştigăm. Cred că arma este echipa. La nivelul acesta nu cred că poţi vorbi de un anumit jucător, diminuând calităţile celorlalţi. Din punctul meu de vedere echipa este importantă, echipa câştigă, echipa pierde", a menţionat fotbalistul.

În opinia lui, România este o echipă mai bună, însă jucătorii nu trebuie să se gândească la acest lucru deoarece adversarii vor fi foarte motivaţi. "Ca rezultate, ca şi componenţă, ca valoare şi continuitate, cred că echipa naţională a României are un uşor ascendent. Dar asta nu ar trebui să ne bucure prea tare, pentru că şi ei şi-au schimbat antrenorul şi atunci vor veni cu un nou avânt. Jucătorii care vor fi convocaţi vor dori să arate noului selecţioner că merită să joace şi atunci jocul va avea o încărcătură mai deosebită", a adăugat jucătorul.

Prima reprezentativă a României întâlneşte, sâmbătă, de la ora 19.00, pe Arena Naţională, selecţionata Ungariei, într-o partidă contând pentru grupe F a preliminariilor Euro-2016.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici