Serena Williams a învins-o pe Maria Şarapova şi a câştigat Australian Open: Nu renunţaţi niciodată dacă vreţi să realizaţi ceva. Şarapova: O felicit pe Serena, este o onoare să joc împotriva ei

Jucătoarea americană Serena Williams, numărul 1 WTA, a învins-o pe sportiva rusă Maria Şarapova, locul 2 mondial, scor 6-3, 7-6 (7/5), şi a câştigat Australian Open pentru a şasea oară, după ce s-a impus şi la ediţiile din 2003, 2005, 2007, 2009 şi 2010.

669 afișări
Imaginea articolului Serena Williams a învins-o pe Maria Şarapova şi a câştigat Australian Open: Nu renunţaţi niciodată dacă vreţi să realizaţi ceva. Şarapova: O felicit pe Serena, este o onoare să joc împotriva ei

Serena Williams a învins-o pe Maria Şarapova şi a câştigat Australian Open pentru a şasea oară (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Meciul a durat 111 minute.

Williams şi Şarapova au mai fost adversare de 18 ori, iar jucătoarea americană câştigase 16 din aceste confruntări. Şarapova s-a impus în faţa lui Williams doar de două ori, în 2004.

Serena Williams, în vârstă de 33 de ani, a câştigat al 19-lea titlu de Grand Slam şi le-a depăşit pe compatrioatele sale Martina Navratilova şi Chris Evert. Recordul de titluri de Grand Slam în era Open este deţinut de germanca Steffi Graf (22).

Serena Williams: Nu renunţaţi niciodată dacă vreţi să realizaţi ceva

Jucătoarea Serena Williams, locul 1 WTA, a declarat, sâmbătă, după ce a câştigat turneul Australian Open, că este extrem de onorată că a jucat în finală cu Maria Şarapova şi i-a sfătuit pe cei care vor să realizeze ceva în viaţă să nu renunţe niciodată, informează wtatennis.com.

"Trebuie să o felicit pe Maria. A jucat minunat. A jucat foarte bine şi ne-a oferit o finală mare, nu doar pentru public, ci pentru tenisul feminin şi toţi sponsorii care ne susţin. Sunt onorată că am jucat împotriva ta în finală", a spus Williams pe teren, adresându-i-se pe final Mariei Şarapova.

"Nu am fost cea mai bogată când am crescut, dar aveam o familie bogată sufleteşte şi eram susţinută... Să fiu aici, cu 19 titluri de Grand Slam, este ceva ce nu credeam că se va întâmpla. Intram pe teren doar cu o minge, o rachetă şi o speranţă. Era tot ce aveam. Aşa că nu renunţaţi niciodată voi cei care vreţi să realizaţi ceva sau să deveniţi cineva. Nu se ştie niciodată ce se întâmplă sau pe cine poţi inspira. Sunt extrem de onorată", a mai spus Serena Williams.

Şarapova: O felicit pe Serena, este o onoare să joc împotriva ei

Sportiva rusă Maria Şarapova a declarat, sâmbătă, după ce a pierdut finala turneului Australian Open, că o felicită pe Serena Williams pentru câştigarea trofeului şi a subliniat că este o onoare să evolueze împotriva celei mai bune jucătoare din lume, informează wtatennis.com.

"În primul rând vreau să o felicit pe Serena pentru că a scris istorie şi a jucat unul din cele mai bune meciuri ale sale. Este o onoare să joc împotriva ei. Nu am învins-o de mult timp, dar îmi place de fiecare dată când intru pe teren ca să joc cu ea pentru că este cea mai bună şi ca jucătoare de tenis vrei să evoluezi împotriva celei mai bune. Felicitări pentru această performanţă. Au fost două săptămâni lungi pentru mine. Aproape am fost eliminată în turul doi şi mi-am oferit a doua şansă în acest turneu. Nu a fost suficient astăzi, dar îmi place mult aici", a spus Şarapova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici