Serena Williams termină anul pe locul 1 WTA

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams va încheia acest an pe locul 1 WTA, în urma eliminării rusoiacei Mariei Şarapova, locul 2 mondial, în faza grupelor Turneului Campioanelor de la Singapore, informează site-ul WTA.

269 afișări
Imaginea articolului Serena Williams termină anul pe locul 1 WTA

Serena Williams termină anul pe locul 1 WTA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Williams va fi numărul 1 mondial pentru a parta oară în carieră, ea mai reuşind această performanţă în 2002, 2009 şi 2013.

Înaintea meciurilor de vineri de la Turneul Campioanelor, Şarapova, singura care o putea detrona pe Williams, avea o şansă mică de a trece pe prima poziţie în ierarhia jucătoarelor profesioniste. Rusoiaca ar fi trebuit să câştige titlul la Singapore, iar Williams să nu ajungă în finală.

Însă eliminarea prematură a numărului 2 mondial a lăsat-o pe Serena Williams încă un an pe locul 1 WTA. Şarapova a avut o mare oportunitate de a trece în semifinale, conducând-o cu 7-5, 5-1, pe poloneza Agnieszka Radwanska, locul 6 WTA. Ţinând cont de faptul că daneza Caroline Wozniacki, locul 8 WTA, a învins-o, cu 6-2, 6-3, pe sportiva cehă Petra Kvitova, locul 3 WTA, în ultimul meci din grupă, Şarapova ar fi acces în semifinale dacă ar fi câştigat în două seturi.

Radwanska a revenit şi şi-a adjudecat setul, "trimiţând-o" acasă pe rusoaică şi privând-o de posibilitate de a lupta în continuare pentru locul 1, chiar dacă nu s-a impus în final. Maria Şarapova a "luat" decisivul cu 6-3, după ce pierduse la tie-break setul 2.

Deşi sigură de cea mai înaltă poziţie în ierarhia jucătoarelor profesioniste, Williams nu este califcată încă în semifinalele Turneului Campioanelor. O eventuală victorie în două seturi a Anei Ivanovici, vineri, în faţa Simonei Halep, ar împiedica-o pe americancă de posibilitatea de a-şi apăra trofeul cucerit la ultimele două ediţii.

Sportiva din Constanţa o întâlneşte, astăzi, pe jucătoarea sârbă Ana Ivanovici, locul 7 WTA, într-un meci ce va conta pentru ierarhia finală a Grupei Roşii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici