Sesiune ISTORICĂ a Comitetului Internaţional Olimpic: Vor fi luate decizii cruciale pentru viitorul olimpic

Jacques Rogge a deschis, vineri seară, la Buenos Aires, o sesiune istorică a Comitetului Internaţional Olimpic, care va lua trei decizii cruciale pentru viitorul olimpic: va decide oraşul-gazdă a Jocurilor Olimpice din 2020, viitorul şef al CIO şi soarta luptelor în programul olimpic.

385 afișări
Imaginea articolului Sesiune ISTORICĂ a Comitetului Internaţional Olimpic: Vor fi luate decizii cruciale pentru viitorul olimpic

Jacques Rogge a deschis vineri la Buenos Aires o sesiune istorică a CIO (Imagine: Mediafax foto/AFP)

În magnificul Teatru Colon, celebru în toată America Latină, belgianul de 71 de ani i-a asigurat pe cei 100 de membri ai CIO că a fost o mare onoare pentru el să fie preşedintele acestei organizaţii în ultimii 12 ani. "Sunt convins că mişcarea olimpică este puternică şi are un viitor excepţional", a declarat Jacques Rogge.

Patru zile intense îi aşteaptă pe membrii CIO. Sâmbătă, aceştia vor alege oraşul gazdă a JO din 2020 dintre Istanbul, Madrid sau Tokyo.

În încheierea sesiunii, marţi, vor alege un nou preşedinte al CIO, dintre Thomas Bach, Sergheï Bubka, Richard Carrion, Ng Ser Miang, Denis Oswald sau Ching-Kuo Wu.

Duminică, membrii CIO se vor pronunţa în privinţa menţinerii luptelor în programul olimpic sau scoaterea acestui sport în favoarea squash-ului sau softball/baseball.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici