Sichitiu: Vreau ca fotbalul ieşean să revină cât mai repede în prima ligă

Grigore Sichitiu, care urmează să preia funcţia de preşedinte al clubului ACSMU Poli Iaşi, a declarat, marţi, că îşi doreşte ca fotbalul ieşean să revină cât mai repede în prima ligă, "acolo unde îi este locul".

30 afișări
Imaginea articolului Sichitiu: Vreau ca fotbalul ieşean să revină cât mai repede în prima ligă

Sichitiu: Vreau ca fotbalul ieşean să revină cât mai repede în prima ligă (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"E bine că s-a găsit această soluţie cu ACSMU Poli Iaşi pentru a nu rămâne un oraş atât de mare fără fotbal. Vreau ca fotbalul ieşean să revină cât mai repede în prima ligă, acolo unde cred că îi este locul. Singurul motiv pentru care vin la Iaşi, atât eu, cât şi domnul Popa (n.r. - antrenorul Ionuţ Popa), este să readucem acest oraş în Liga I. Aştept în continuare o confirmare oficială de la federaţie în ceea ce priveşte dreptul de promovare al acestei echipe, pentru că altfel nu are rost să vin", a spus Grigore Sichitiu.

Sichitiu a mai adăugat că lotul noii echipe va fi format în principal din jucători de la fosta formaţie Poli Iaşi: "În mare măsură, lotul va fi cel pe care l-a pregătit antrenorul Ionuţ Popa în această vară, adică jucători de la fosta formaţie Poli Iaşi şi de la Tricolorul Breaza, plus încă vreo câţiva fotbalişti liberi de contract. E clar că trebuie să avem răbdare deoarece o echipă nu se formează peste noapte. Sper că suporterii ieşeni, care au susţinut Politehnica Iaşi, ne vor fi alături şi vor înţelege că acest club apără culorile Iaşiului".

ACSMU Poli Iaşi a fost formată în urma fuziunii dintre cluburile Tricolorul Breaza şi Navobi Iaşi, preluând iniţial locul echipei prahovene în Liga a III-a. Marţi, Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal, compus din Mircea Sandu, Dumitru Dragomir şi Octavian Goga, a decis cu unanimitate de voturi ca echipele Dinamo II, Mureşul Deva, FC UTA Arad şi ACSM U Poli Iaşi să evolueze în sezonul viitor în Liga a II-a. Noua echipă din Iaşi va evolua în cadrul Seriei a II-a a Ligii a II-a în locul clubului SC FC Baia Mare SA, urmând să preia programul acestuia.

Clubul FC Politehnica Iaşi, care a evoluat sezonul trecut în Liga I şi a retrogradat, a intrat în insolvenţă şi nu a fost înscris de FRF în Liga a II-a. Gruparea are datorii de peste trei milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici