Simona Halep, deţinătoarea titlului, ELIMINATĂ de o adolescentă de 17 ani, în sferturile de finală de la Roland Garros/ Clasamentul WTA, după eliminare / Ce scrie presa internaţională despre eşecul româncei

Simona Halep (3 WTA) a fost eliminată în sferturile de finală de la Roland Garros, joi, după ce a pierdut în faţa americancei de 17 ani Amanda Anisimova (51 WTA), scor 2-6, 4-6.

5171 afișări
Imaginea articolului Simona Halep, deţinătoarea titlului, ELIMINATĂ de o adolescentă de 17 ani, în sferturile de finală de la Roland Garros/ Clasamentul WTA, după eliminare / Ce scrie presa internaţională despre eşecul româncei

Simona Halep a fost ELIMINATĂ în sferturile de finală de la Roland Garros

 UPDATE: Eliminarea Simonei Halep de la Roland Garros i-a şocat pe toţi oamenii de sport. Ziarele de din întreaga lume au fost şi ele uimite de modul în care a fost învinsă românca. A cedat mult prea uşor, în două seturi, într-un joc destul de scurt.

Titlurile sunt îndreptate şi către Amanda Anisimova care, în afara câtorva momente, a făcut meciul perfect.

BBC Sport: ”La doar 17 ani are lumea la picioare!”.
Indy Sport: ”Campioana Simona Halep a fost eliminată de la Roland Garros, după o înfrângere şocantă”.
Sportstar: ”AMANDA ANISIMOVA! Să notaţi numele acesta undeva”.
Irish Times Sport: ”Simona Halep a fost eliminată de o sportivă de 17 ani”.
Christopher Clarey, specialistul New York Times pe tenis, a titrat: ”Ultimul fenomen al tenisului din noul val: americanca Amanda Anisimova, 17 ani, e prima sportivă născută după 2000 care ajunge în semifinalele unui Mare Şlem”.

Simona Halep (3 WTA) a fost eliminată în sferturile de finală de la Roland Garros, joi, după ce a pierdut în faţa americancei de 17 ani Amanda Anisimova (51 WTA), scor 2-6, 4-6

Partida dintre cele două era programată iniţial pentru miercuri, ora 15:00, însă ploaia de la Paris a făcut imposibilă desfăşurarea jocurilor de la Roland Garros. Jocul dintre Halep şi Anisimova a început astăzi, în jurul orei 13:00, iar americanca a surprins-o vizibil pe Halep.

Cu un joc foarte variat, lovituri în forţă şi precise, Anisimova nu i-a dat nicio şansă Simonei în primul set, surclasând-o pe româncă la aproape toate capitolele, precum lovituri direct câştigătoare, erori neforţate, puncte câştigate la fileu sau puncte câştigate pe serviciu. Americanca a făcut două break-uri, adjudecându-şi primul set cu scorul de 6-2, după doar 27 de minute.

Actul secund a fost mult mai competitiv, în ciuda faptului că Anisimova începuse din nou ideal şi conducea cu 3-0. Simona a revenit şi a egalat la patru, realizând primul său break după aproape o oră de joc. Halep a fost aproape să servească pentru set, însă a ratat mingea de break care ar fi dus scorul la 5-4 în favoarea ei. Americanca a făcut break-ul decisiv şi a obţinut calificarea în semifinale fără a avea vreun set pierdut la această ediţie. În penultimul act, tenismena de 17 ani o va întâlni pe Ashleigh Barty (8 WTA).

Astfel, Simona Halep părăseşte în faza sferturilor de finală turneul de Grand Slam pe care l-a câştigat anul trecut.

Simona Halep, după eliminarea de la Roland Garros: Nu am reuşit să gestionez tensiunea din corp

Simona Halep a fost eliminată în sferturile de la Roland Garros, scor 2-6, 4-6, de jucătoarea din Statele Unite, Amanda Anisimova (17 ani, 51 WTA). Imediat după meci, cu capul plecat, eleva lui Daniel Dobre a mers la conferinţa de presă pentru a explica dimensiunile înfrângerii.

"Sunt tristă că nu mi-am făcut jocul, că nu m-am putut mişca cum aş fi vrut. Plec din turneu cu un sentiment pozitiv, totuşi. Nu am reuşit să gestionez tensiunea din corpul meu. Amanda pune presiune cu reverul, joacă foarte lung, chiar dacă nu joacă foarte tare. Mi-e greu să mă adaptez când sunt probleme cu ploaia. Voi lua câteva zile libere şi sper apoi să am un sezon bun pe iarbă", au fost primele cuvinte ale campioanei de anul trecut de la Roland Garros.

Simona Halep coboară pe locul 8 în clasamentul WTA, după eliminarea de la Roland Garros

Simona Halep, cea care deţinea trofeul şi a disputat alte două finale la Roland Garros, a fost acum eliminată de Amanda Anisimova. În sferturile Roland Garros 2019, românca a fost învinsă, scor 6-2, 6-4, în doar 68 de minute, şi rezultatul are urmări şi asupra poziţiei sale din clasamentul WTA.

Text articol [details]: Simona Halep era pe locul trei înaintea meciului cu Amanda Anisimova, dar acum va coborî pe locul 8 WTA. E pierde 1.570 de puncte! Simona Halep - Amanda Anisimova: Cum arată TOP 10 WTA acum:
1. Naomi Osaka 6.486 puncte
2. Karolina Pliskova 5.685p
3. Kiki Bertens 5.345p (+1)
4. Petra Kvitova 4.925p (+2)
5. Ashleigh Barty 4.780p (+3)
6. Angelique Kerber 4.675p (-1)
7. Elina Svtolina 3.967p (-1)
8. Simona Halep 3.963p (-5)
9. Sloane Stephens 3.682p (-2)
10. Aryna Sabalenka 3.565p (+1)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici