Sorana Cîrstea a fost eliminată de Garbine Muguruza în optimile de finală ale Openului Australiei: Începutul de meci m-a costat, am făcut foarte multe greşeli

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea (locul 78 în clasamentul mondial) a pierdut, duminică, meciul cu iberica Garbine Muguruza (locul 7 WTA), scor 2-6, 3-6, în optimile de finală ale Openului Australiei, primul turneu de Mare Şlem al anului.

1745 afișări
Imaginea articolului Sorana Cîrstea a fost eliminată de Garbine Muguruza în optimile de finală ale Openului Australiei: Începutul de meci m-a costat, am făcut foarte multe greşeli

Sorana Cîrstea a fost eliminată de Garbine Muguruza în optimile de finală ale Openului Australiei

A fost prima confruntare directă dintre cele două jucătoare. În precedentele runde, românca le-a învins în minimum de seturi pe Irina Khromacheva (Rusia, 95 WTA), Carla Suarez-Navarro (Spania, 12 WTA) şi Alison Riske (SUA, 42 WTA).

"Am încercat să mă concentrez pe planul de joc, dar lucrurile nu au ieşit cum mi-am dorit. Am început meciul jucând prea mult cu serviciul doi, ştiam că Muguruza va returna bine. Apoi când am început să joc cu primul, lucrurile au decurs altfel. Cred că începutul a fost cel care m-a costat, am făcut foarte multe greşeli. Am fost de multe ori lentă pe picioare şi nu am venit aşa cum trebuie la minge. La mine, pentru că lovesc destul de tare, orice mică diferenţă de poziţionare se resimte, nu mai am aceeaşi consistenţă.

Nu am avut probleme cu stilul adversarei, pot să joc şi cu jucătoare agresive şi cu cele defensive. Ce m-a deranjat este faptul că nu o cunoşteam, am jucat pentru prima dată şi mi se întâmplă să fiu stingheră în astfel de situaţii. Însă mie nu mi-a ieşit jocul, asta a făcut diferenţa. Ştiam că serveşte bine, iar eu am avut câteva oportunităţi pe care nu le-am fructificat.

Pe începutul setului doi, am avut 1-0, minge de break şi apoi 40-0. Dacă făceam 3-0 atunci, era altceva. Au fost câteva momente care mi-au scăpat şi îmi asum. Trebuia să o fac pe Muguruza să joace mai mult, să fiu mai constantă. Muguruza este una dintre favorite la câştigarea turneului.

Am avut nevoie de asistenţă medicală, am avut o băşică în palmă care mă chinuie de la începutul săptămânii. Am pierdut puţin din "feeling", pentru că e greu să menţii un bandaj în acea zonă.

E un turneu foarte bun pentru mine, un început de an bun. N-am avut niciun fel de aşteptare, m-am antrenat bine în decembrie şi acum trebuie să continui să urc. Nu ştiu câte locuri o să urc acum în clasament, încerc să nu mă concentrez pe asta. Dacă ştii că ţi-ai făcut treaba, la un moment dat trebuie să iasă lucrurile. La tenis e ca la un examen...dacă ai învăţat de nota 9-10, nu poţi să iei 4. Nimic nu e coincidenţă, e doar muncă.

Vreau să continui munca la antrenamente, înveţi zi de zi lucruri noi. Joi voi pleca spre Taipei, este un turneu WTA 250. Vreau să continui forma. Apoi mă voi întoarce acasă, pentru Fed Cup, iar după voi participa la turneul de la Budapesta. Am o relaţie foarte bună cu Alina Tecşor (n.a. - fost căpitan nejucător de Cupa Fed, în prezent antrenor al echipei României), tot timpul îmi scrie după meciuri. Dar pe Alina nu o consider reprezentanta Federaţiei de Tenis, a fost antrenoarea mea şi ne înţelegem bine", a declarat Sorana Cîrstea într-un interviu acordat după meci pentru ProSport.

Sorana Cîrstea (26 de ani) s-a aflat pentru prima dată în carieră în optimile de finală ale Openului Australiei. Cel mai bun rezultat într-un turneu de Mare Şlem rămâne sfertul de finală de la Roland Garros din 2009. Pentru parcursul din acest an de la Melbourne, Cîrstea va primi 240 de puncte în clasamentul mondial şi un cec în valoare de 160.600 de dolari.

Partida a durat o oră şi cinci minute, pe arena Margaret Court, a doua ca mărime după Rod Laver. Sorana a servit un as şi a comis trei duble greşeli, iar procentajele de reuşită la serviciu au fost mediocre (58% cu primul şi 46% cu al doilea). Românca nu a reuşit niciun break, din trei oportunităţi avute, şi a cedat serviciul de patru ori.

Cîrstea a încercat să joace mai agresiv, dar a comis multe erori neforţate: 26, faţă de cele 9 înregistrate de Muguruza. Garbine a jucat impecabil la serviciu, pierzând doar patru puncte cu prima minge şi trei cu a doua. Mai mult, sportiva din Spania a reuşit şi mai multe puncte direct câştigătoare, raport 18-10.

Garbine Muguruza (23 de ani) nu trecuse niciodată în carieră de faza optimilor de finală la Melbourne. Iberica a fost campioană la Roland Garros în 2016 şi finalistă la Wimbledon în 2015.

"A fost un meci foarte important pentru mine, nu trecusem niciodată de optimi. De fiecare dată vin aici motivată, succesul de la Roland Garros mi-a adus multă încredere în jocul meu", a declarat Muguruza după meci.

În sferturi, Muguruza va juca împotriva învingătoarei din partida Angelique Kerber (Germania, favorită 1) - Coco Vandeweghe (SUA, locul 35 WTA).

Pentru parcursul din acest an de la Melbourne, Cîrstea va primi 240 de puncte în clasamentul mondial şi un cec în valoare de 160.600 de dolari.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici