Florin Mergea şi Horia Tecău au fost eliminaţi în optimile de finală ale Openului Australiei

Tenismenii Florin Mergea (locul 27 ATP la dublu) şi Horia Tecău (19 ATP) au fost eliminaţi, duminică, în optimile de finală ale Openului Australiei, de la Melbourne, primul turneu de Mare Şlem al anului.

306 afișări
Imaginea articolului Florin Mergea şi Horia Tecău au fost eliminaţi în optimile de finală ale Openului Australiei

Florin Mergea şi Horia Tecău au fost eliminaţi în optimile de finală ale Openului Australiei

Dublul Dominic Inglot/Florin Mergea (Marea Britanie/România) a pierdut în faţa perechii franceze Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut, scor 6-2, 5-7, 2-6, după două ore şi două minute de joc. Inglot şi Mergea au servit 4 aşi şi au comis 5 duble greşeli, iar procentajele de reuşită la serviciu au fost slabe (64% cu prima minge şi 44% cu a doua).

Britanicul şi românul au reuşit trei break-uri, dar au cedat serviciul de patru ori. Partida a fost echilibrată, Herbert şi Mahut câştigând cu doar şapte puncte mai mult decât adversarii. Mai mult, francezii au comis mai multe erori neforţate (raport 26-18), dar au reuşit mai multe puncte direct câştigătoare (raport 39-38).

Inglot (30 de ani) şi Mergea (31 de ani) au fost cotaţi cu a 16-a şansă la câştigarea trofeului de la Melbourne. În 2015, ei au ajuns până în faza sferturilor de finală. De cealaltă parte, Mahut (35 de ani) şi Herbert (25 de ani) sunt primii doi clasaţi în ierarhia mondială de dublu ATP.

Pentru parcursul din acest an de la Melbourne, Dominic Inglot şi Florin Mergea vor primi 180 de puncte ATP şi un cec în valoare de 29.200 de dolari.

Olandezul Jean-Julien Roger şi Horia Tecău au pierdut surprinzător în primul meci al zilei de pe arena Margaret Court. Cei doi, favoriţi 11 ai întrecerii de la Antipozi, au fost învinşi de cvasianonimii australieni Marc Polmans şi Andrew Whittington, scor 6-7 (5), 6-7 (5), după o oră şi 43 de minute.

Roger şi Tecău au servit bine, au câştigat mai multe puncte decât adversarii, dar diferenţa s-a făcut în privinţa concretizării şanselor de break avute. Polmans şi Whittington au transformat trei dintre cele cinci ocazii, în timp ce Roger şi Tecău au reuşit doar trei break-uri din nouă oportunităţi.

Statistica privind punctele direct câştigătoare şi erorile neforţate a fost, de asemenea, extrem de echilibrată: 32-31 mingi câştigătoare pentru australieni, 15-16 erori neforţate în favoarea dublului româno-olandez.

În 2016, Roger (35 de ani) şi Tecău (32 de ani) s-au oprit în faza sferturilor de finală. Cel mai bun rezultat la Melbourne rămâne semifinala din 2015. În schimb, Polmans (19 ani) şi Whittington (23 de ani) joacă pentru prima dată împreună şi au primit o invitaţie din partea organizatorilor.

Pentru parcursul din acest an de la Openul Australiei, Jean-Julien Roger şi Horia Tecău vor primi 180 de puncte ATP şi un cec în valoare de 29.200 de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici