SPECIAL | Când nebunul capturează regina. Ce poveste! Românca Raluca Sgîrcea şi spaniolul Renier Castellanos, maeştrii internaţionali uniţi de sportul minţii

Şahul are o tradiţie importantă în România şi încă mai produce poveşti frumoase şi în 2017! ProSport a intrat în fascinanta lume a sportului minţii, cunoscând doi şahişti iscusiţi în mutări inteligente, dar şi la vorbă.

674 afișări
Imaginea articolului SPECIAL | Când nebunul capturează regina. Ce poveste! Românca Raluca Sgîrcea şi spaniolul Renier Castellanos, maeştrii internaţionali uniţi de sportul minţii

SPECIAL | Când nebunul capturează regina. Ce poveste! Românca Raluca Sgîrcea şi spaniolul Renier Castellanos, maeştrii internaţionali uniţi de sportul minţii

Raluca Sgîrcea, maestră internaţională şi fostă campioană naţională, şi Renier Castellanos, maestru internaţional şi antrenor de origine spaniolă, colaborează cu succes la CSM Bucureşti, iar cei doi sportivi povestesc cum au ajuns să formeze un cuplu şi în afara competiţiilor, oferindu-ne numeroase motive pentru a practica şahul la orice vârstă.

Maeştri internaţionali, impresionaţi de copiii cu deficienţe de auz: "Am fost surprinşi de cât de bine au jucat unii dintre ei"

Raluca Sgîrcea (27 de ani) şi Renier Rodriguez Castellanos (34 de ani) le-au făcut în această săptămână o surpriză copiilor de la Şcoala Gimnazială Specială pentru Deficienţi de Auz "Sfânta Maria" din Bucureşti, provocându-i pe aceştia la mai multe partide interactive. Întâlnirea sportivilor cu copiii a avut loc în cadrul proiectului "Natura în şcoala mea", implementat de Asociaţia pentru Implicare Socială, Educaţie şi Cultură (ASISED), care a montat mesele de şah la şcoală, şi finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România.

Elevii, doritori să îşi dezvolte pasiunea pentru şah, au primit cu multă bucurie sfaturi de la cei doi maeştri internaţionali, iar Raluca şi Renier ne-au descris inedita experienţă: "Am fost impresionaţi de atenţia şi entuziasmul pe care copiii le-au arătat în această scurtă perioadă pe care am petrecut-o cu ei şi totodată plăcut surprinşi de cât de bine au jucat unii dintre ei! Deşi la început păreau mai timizi, s-au acomodat foarte repede şi se întreceau care să urmeze la masă. Ne-a părut rău că nu am reuşit să jucăm cu toţi, însă în octombrie vom reveni în ţară şi ne-ar face plăcere să ne reîntâlnim".

Citiţi continuarea materialului pe www.prosport.ro

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici