Stadionul din Oradea va fi transformat în parc / Municipalitatea vrea să crească numărul spaţiilor verzi din oraş

  • Stadionul lui FC Bihor va fi transformat în parc
  • Municipalitatea vrea să crească numărul spaţiilor verzi din oraş
  • Ungaria se implică mai mult decât România în dezvoltarea infrastructurii sportive
1224 afișări
Imaginea articolului Stadionul din Oradea va fi transformat în parc / Municipalitatea vrea să crească numărul spaţiilor verzi din oraş
Ilie Bolojan, primarul din Oradea, a anunţat că stadionul din oraş va fi demolat şi transformat în zonă verde. Proiectul există încă din vara anului trecut. Edilul şi-a motivat decizia spunând că "stadionul nu se mai justifică pe actualul amplasament după realizarea noului hub sportiv, mai ales că părţi din tribună sunt oricum degradate".
 
Decizia domnului Bolojan face parte dintr-o serie de proiecte a primarului din Oradea de modernizare a oraşului şi de a creşte numărul spaţiilor verzi din oraş. Obiectivul municipalităţii este ca în următorii 10 ani procentul orădenilor care au un parc în vecinătate, la mai puţin de 5 minute de mers pe jos, să crească de la 73,91% la peste 90%.
 
Stadionul Iuliu Bodola, pe care juca FC Bihor, a fost construit în 1924. Tot pe acest stadion, ICO, o altă echipă emblematică din Bihor a câştigat singurul titlu de campioană în sezonul 1948-1949. Pe 27 noiembrie 2008,  Stadionul Municipal a fost botezat după fosta mare glorie a fotbalului românesc, Iuliu Bodola.
 
În prezent stadionul are aproximativ 18.000 de locuri, dar recordul de audienţă pe stadion este de 30.000 de spectatori, la meciul România – Israel (0-0) din 1984.
 
Arhitectura stadionului este una de tip britanic - doar pentru fotbal, fără pistă de atletism. Tribunele ajung foarte aproape de gazon, lucru care creează o presiune foarte mare asupra jucătorilor.
 
Stadionul a fost renovat de două ori, în 2004 şi în 2007, iar suprafaţa de joc este una naturală.
 
Oradea nu mai are echipă de fotbal în primele trei ligi din România din 2016, când s-a desfiinţat FC Bihor. Ungaria pare mai implicată în dezvoltarea infrastructurii sportive la Oradea. Ţara vecină promitea ridicarea unei baze sportive şi a unei academii pe modelul dezvoltat în Secuime, în special la Miercurea Ciuc şi Sfântu Gheorghe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici