Stan: M-am abţinut la votul împotriva Craiovei din respect pentru tradiţia clubului

Directorul general al clubului Oţelul Galaţi, Marius Stan, membru al Comitetului Executiv al FRF, a declarat, vineri, că s-a abţinut la votul pentru excluderea clubului Universitatea Craiova din FRF din respect pentru tradiţia grupării "alb-albastre".

188 afișări
Imaginea articolului Stan: M-am abţinut la votul împotriva Craiovei din respect pentru tradiţia clubului

Stan: M-am abţinut la votul împotriva Craiovei din respect pentru tradiţia clubului (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

"Este o pierdere mare pentru fotbalul românesc, aşa am şi considerat la momentul votului. Practic, e o legendă vie la Craiova care, din păcate, a sucombat. La vot am preferat să mă abţin din respect pentru tradiţia Craiovei, deşi regulamentele erau clar împotriva Craiovei. Este regretabil că s-a ajuns acolo. Vina este doar a celor care au manageriat clubul, ca şi în cazul celor de la Timişoara. Numai acolo trebuie să caute vinovaţii. Dacă vor căuta alţi ţapi ispăşitori, alţii decât cei din interior, greşesc", a spus Marius Stan.

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, miercuri, într-un comunicat postat pe site-ul oficial, că gruparea Universitatea Craiova a încălcat grav statutul federaţiei, astfel că a fost exclusă provizoriu de Comitetul Executiv până când măsura va fi validată de Adunarea Generală a FRF.

După şedinţa Comitetului Executiv din 8 iulie, FRF a transmis clubului Universitatea Craiova să-şi retragă acţiunile în instanţele civile împotriva Federaţiei Române de Fotbal, în caz contrar urmând să fie dezafiliată.

Universitatea Craiova a retrogradat în Liga a II-a la finalul sezonului trecut. Finanţatorul Adrian Mititelu este în conflict cu preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, cu selecţionerul Victor Piţurcă şi cu alţi oameni de fotbal. Finanţatorul Universităţii Craiova a deschis mai multe acţiuni în instanţă, contestând unele decizii ale comisiilor FRF şi LPF luate în defavoarea clubului său. Totodată, Mititelu susţine că a depus plângeri la Parchet şi la DNA împotriva unor oameni de fotbal, pe care îi acuză de constituire în "grup infracţional" în scopul controlării fotbalului românesc.

Înfiinţată la 5 septembrie 1948, gruparea Universitatea Craiova are în palmares patru titluri de campioană şi şase Cupe ale României. Formaţia olteană este prima echipă din România care a disputat o semifinală de cupă europeană (Cupa UEFA, ediţia 1982-1983).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici