Steluţa Duţă: Îmi cer scuze că nu am devenit campioană mondială

Vicecampioana mondială la box feminin, categoria 48 de kilograme, buzoianca Steluţa Duţă, şi-a cerut scuze, marţi, pentru că a ratat medalia de aur la Campionatul Mondial desfăşurat la Bridgetown (Barbados), transmite corespondentul MEDIAFAX.

433 afișări
Imaginea articolului Steluţa Duţă: Îmi cer scuze că nu am devenit campioană mondială

Steluţa Duţă: Îmi cer scuze că nu am devenit campioană mondială (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Pugilista a organizat o conferinţă de presă, marţi, la Buzău, după ce a revenit în ţară de la Campionatul Mondial, unde a obţinut medalia de argint. Sportiva regretă enorm faptul că a dezamăgit, nereuşind să obţină titlul de campioană mondială.

"A fost foarte greu, am mers cu gândul să mă bat pentru titlul de campioană mondială. Îmi pare rău că v-am dezamăgit din nou, îmi doream să aduc titlul la Buzău, însă nu s-a putut. Indianca Mary Kom mi-a dovedit încă o dată că este mai bună ca mine. E mai tehnică, mai «hoaţă», mai înaltă, nimeni n-a bătut-o până acum. Până la urmă, nu m-a bătut oricine. Îmi pare rău, pentru că se putea să o bat, am condus la un moment dat cu două puncte, nu ştiu ce s a întâmplat cu mine în a două repriza, m-am blocat şi am pierdut cu 16-6. Le-am dat însă peste nas multora care au zis că nu mai pot să fac performanţă, că m-am uzat. Le-am dovedit contrariul. Sunt dezamăgită. Dar o s-o bat, sunt mai agresivă, mai puternică decât ea, am simţit că se poate, trebuie să am încredere în mine, sper să-i dovedesc, în 2012, când o să mă întâlnesc cu ea la 51 de kilograme, a declarat Steluţa Duţă.

Sportiva a adăugat că îşi doreşte acum o pauză de refacere: "Să nu mai aud de box o lună de-acum încolo".

La rândul său, antrenorul formaţiei CSM Buzău, Constantin Voicilas, cel care a descoperit-o şi a pregătit-o pe Steluţa Duţă, a declarat, marţi, că pugilista va trebui să-şi schimbe tactica dacă va vrea cu adevărat să o bată pe indiancă: "Stela e măruntă pentru categoria 51 de kilograme, dacă-şi schimbă stilul poate însă să o bată, trebuie umblat la tehnică, ea la forţă se bate, se pregăteşte serios, însă trebuie să devină mai tehnică".

Buzoianca Steluţa Duţă a obţinut medalia de argint la Campionatul Mondial de box feminin, desfăşurat la Bridgetown (Barbados), ea fiind învinsă în finală, cu scorul de 16-6, de indianca Mary Kom.

Steluţa Duţă are o poveste de viaţă incredibilă. De la naştere, a fost abandonată într-un centru de plasament. Nu a reuşit să termine opt clase şi nici nu s-a integrat prea bine în rândul celorlalţi copii asistaţi.

O vreme, a trăit într-un aşezământ pentru bătrâni, unde a avut grijă de câţiva dintre ei. În urmă cu 8 ani, Steluţa Duţă a mers la Clubul Sportiv Municipal Buzău, unde l-a întâlnit pe Constantin Voicilas, cel care urmă să-i devină ca un tată, dar şi antrenor. Vestiarul sălii de box a devenit, pentru o vreme, casa Steluţei, care a început să progreseze încet dar sigur în sportul cu mănuşi. Odată cu performanţă sportivă, pugilista a reluat şi şcoala.

Steluţa Duţă a obţinut numeroase medalii în box. S-a clasat de şapte ori pe locul I în Cupa României, are şapte titluri de campionă naţională, trei medalii de aur la Campionatele UE, două titluri de campioană europeană la senioare, este de două ori vicecampioană mondială la senioare şi a cucerit două medalii de bronz la campionatele europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici