Super Bowl 2019. Recitalul trupei Maroon 5, dezamăgitor: un Adam Levine sexy, hituri corecte, dar fără surprize

Recitalul susţinut de Maroon 5 în pauza Super Bowl 2019, deşi a inclus hiturile celebrei trupe, artificii şi un Adam Levine sexy, dezbrăcat pe jumătate, a fost unul previzibil, corect şi care nu a reuşit să livreze publicului exuberanţa cu care acesta era obişnuit la gală.

2088 afișări
Imaginea articolului Super Bowl 2019. Recitalul trupei Maroon 5, dezamăgitor: un Adam Levine sexy, hituri corecte, dar fără surprize

Super Bowl 2019. Recitalul trupei Maroon 5, dezamăgitor: un Adam Levine sexy, hituri corecte, dar fără surprize

Anunţul oficial privind recitalul din pauza galei Super Bowl a venit la jumătatea lunii ianuarie, după mai multe luni de controverse privind momentul artistic.

Pe de o parte, oraşul Atlanta - unde, duminică seară, a avut loc cea de-a 53-a gală Super Bowl, finala de anul acesta a campionatului Ligii de fotbal american naţionale - este considerat capitala "muzicii negre" în SUA şi mulţi s-ar fi aşteptat la un artist de culoare.

Se pare că organizatorii au abordat mai multe vedete de culoare pentru recitalul din pauza galei - Rihanna, Cardi B, Outkast, Mary J. Blige, Usher, Nicki Minaj -, care ar fi refuzat însă oferta de a cânta alături de Maroon 5.

Pe de altă parte, Liga de fotbal american naţională (National Football League, NFL) a fost ţinta criticilor pentru modul în care a ales să îl trateze pe Colin Kaepernick, fost jucător al echipei San Francisco 49ers. În 2016, Kaepernick a fost pus pe o listă neagră de NFL după ce s-a aşezat într-un genunchi în timpul intonării imnului american, în semn de solidaritate cu mişcarea "Black Lives Matter".

În cele din urmă, lucrurile au părut că s-au rezolvat, Maroon 5 urmând să cânte la gală alături de doi artişti de culoare, Big Boi, originar chiar din oraşul Atlanta, şi Travis Scott.

Presa americană a scris însă, după recitalul trupei Maroon 5, că momentul artistic nu a adus acea exuberanţă pop şi culoare cu care era obişnuit publicul Super Bowl.

Recitalul de 14 minute a inclus comete, drone, efecte pirotehnice şi pe celebrul personaj animat Spongebob pantaloni pătraţi, precum şi o parte dintre hiturile trupei, precum "This Love to Girls Like You", interpretat alături de un cor gospel (Cardi B., care interpretează acest cântec alături de Maroon 5, refuzând să apară pe scenă, în semn de solidaritate cu Kaepernick), "She Will Be Loved", dar şi "Moves Like Jagger".

Ca majoritatea altor artişti care au susţinut recitalul din pauza galei, membrii Maroon 5 s-au abţinut de la comentarii politice.

Pentru a contracara criticile care au precedat evenimentul, Maroon 5 s-a asociat cu NFL şi cu casa ei de discuri, Interscope, pentru a dona 500.000 de dolari unei organizaţii caritabile, Big Brother Big Sister, care se ocupă de educarea tinerilor defavorizaţi. Anterior, şi Travis Scott a declarat că va dona 500.000 de dolari Dream Corps, o fundaţie înfiinţată de comentatorul CNN Van Jones, pentru inovaţie în domeniile economic, de mediu şi justiţie.

Duminică seară, New England Patriots s-a impus în partida din Atlanta, scor 13-3, în faţa rivalilor de la Los Angeles Rams şi a cucerit Super Bowl pentru a şasea oară, precedentele succese fiind în 2017, 2015, 2005, 2004, 2002. Echipa a egalat astfel recordul deţinut până acum doar de cei de la Pittsburgh Steelers.

În fiecare an, recitalul din pauza Super Bowl este un moment extrem de aşteptat. Anul trecut, cântăreţul Justin Timberlake a fost invitat să cânte pentru a treia oară la acest eveniment, un record. Niciun incident nu a mai fost înregistrat la gala din 2018, la 14 ani de la scandalul în care a fost implicat Justin Timberlake. La gala Super Bowl din 2004, Timberlake i-a dezgolit, din greşeală, un sân cântăreţei Janet Jackson, împreună cu care cânta.

Show-ul din pauza finalei Ligii de fotbal american naţionale (NFL) marchează adeseori un record de audienţă pentru televiziunea americană, iar reclamele difuzate în timpul galei Super Bowl costă până la 4,5 milioane de dolari pentru 30 de secunde de difuzare.

Miza este una uriaşă şi pentru artiştii invitaţi, iar show-ul de la gala Super Bowl a fost asigurat în trecut de nume mari din industria muzicală, precum Michael Jackson, Sting, Paul McCartney, The Rolling Stones, U2, Katy Perry, The Black Eyed Peas, Bruce Springsteen, The Who, Madonna, Beyonce, Lady Gaga. Pentru artiştii invitaţi să susţină un show la gala Super Bowl, acest spectacol se traduce printr-o creştere spectaculoasă a vânzărilor de discuri.

Anul trecut, audienţa evenimentului în SUA a fost de 106,6 milioane de persoane, iar recordul în acest domeniu l-a stabilit recitalul lui Katy Perry, care, în 2015, a atras 120,7 milioane de spectatori.

Trupa Maroon 5, lansată în Los Angeles, celebră pentru hituri precum "This Love" şi "Moves like Jagger" (alături de Christina Aguilera), a reuşit să câştige fanii şi criticii deopotrivă cu stilul muzical inovator, un mix rock/ R&B, introdus în albumul de debut, "Songs About Jane", şi în dublul material recompensat cu un disc de platină, "It Won't Be Soon Before Long". De-a lungul anilor, trupa al cărei solist este Adam Levine a fost recompensată, printre altele, cu trei premii Grammy, trei American Music Awards, trei People's Choice Awards, patru Billboard Music Awards şi cinci Teen Choice Awards. Trupa, al cărei al şaselea album, "Red Pill Blues", a fost lansat în noiembrie 2017, a vândut peste 75 de milioane de discuri la nivel mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici