Ţălnar: Cu lotul pe care îl avem, e greu să obţinem un rezultat favorabil cu Steaua

Antrenorul formaţiei Dinamo, Cornel Ţălnar, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că având în vedere probleme de lot cu care se confruntă, va fi foarte greu ca echipa sa să obţină un rezultat favorabil în derbiul cu Steaua, dar a precizat că se aşteaptă ca jucătorii săi să "moară" pe teren.

75 afișări
Imaginea articolului Ţălnar: Cu lotul pe care îl avem, e greu să obţinem un rezultat favorabil cu Steaua

Ţălnar: Cu lotul pe care îl avem, e greu să obţinem un rezultat favorabil cu Steaua

"Nu am niciun fel de surprize pentru adversari, noi suntem cei care suntem. Sper ca aceia care vor intra pe teren să compenseze lipsa celor care din păcate nu pot să joace. De data aceasta lucrurile stau mult mai prost pentru noi, Steaua are un lot complet, competitiv. Au jucat ultimul meci cu echipa a doua, pregătesc meciul serios. Nu se pune problema să vină cu rezervele, şi pentru ei e un derbi, sunt convins că vor juca cu prima echipă. Derbiul este derbi, chiar dacă Steaua este campioană. La lotul pe care îl avem va fi foarte greu să obţinem un rezultat favorabil. Dar eu cred în băieţii mei, au arătat că pot în acest retur. Sunt convins că mâine seară vor da totul pe teren. Sigur că putem şi învinge, într-un derbi se poate întâmpla orice. De ce să nu se poată? Într-un derbi nu se mai ţine cont de valoarea în sine, câştigă cine e mai ambiţios. Cum se câştigă un derbi? Trebuie să mori pe teren", a spus Ţălnar.

După accidentarea lui Cosmin Matei, în meciul cu Ceahlăul Piatra Neamţ, Ţălnar se vede nevoit să mai facă încă o schimbare în linia de mijloc: "Ne concentrăm foarte mult pe acest joc pentru că este de departe cel mai important din campionat pentru Dinamo. Din păcate nu putem alinia cel mai bun 11, au apărut tot felul de accidentări şi suspendări. Lotul este destul de subţire, dar cred că toţi cei care vor intra pe teren vor da totul pentru a obţine un rezultat favorabil. Trebuie să găsesc soluţiile cele mai bune pentru acest joc. După accidentarea lui Cătălin Munteanu nu am mai jucat nici măcar un meci şi jumătate cu aceeaşi linie de mijloc. În fiecare etapă am schimbat doi-trei jucători, de data asta se pare că voi fi nevoit să schimb chiar patru. Matei şi-a făcut ieri rezonanţă şi sută la sută nu va fi apt pentru jocul de mâine. Boubacar de 10 zile nu face nimic, astăzi va face primul antrenament, vom vedea dacă poate sau nu. Nu ştiu cine ar putea face dierenţa, mie îmi pare rău că l-am pierdut pe Matei, era pe val acum".

Antrenorul dinamovist speră ca echipa sa să poată oferi o bucurie suporterilor "alb-roşii". "Un meci Dinamo - Steaua, indiferent de locul pe care se află este un derbi. Aici lucrurile se vor simplifica foarte mult, va fi un meci de care pe care, cei care se vor concentra mai bine vor avea câştig de cauză. Sper să fim noi aceia. Nu s-a vorbit de nicio primă pentru acest meci. Ei şi-au făcut serbarea, au băut şampania, pe noi ne interesează să câştigăm pentru noi, nu avem ce să le stricăm. Pentru mine cel mai important ar fi să aducem o bucurie suporterilor. Sunt convins că publicul va fi cu mult peste ceea ce se va întâmpla pe teren. A demonstrat-o de atâtea ori şi ţin să le mulţumesc. Sunt cel mai fericit că am reuşit să-i aducem din nou la stadion", a mai adăugat tehnicianul.

Cornel Ţălnar a transmis deja conducerii clubului o listă de 18 jucători pe care îi doreşte pentru sezonul viitor: "Eu ţin să-i mulţumesc lui Marius Alexe pentru tot ce a făcut pentru Dinamo. Să dea Dumnezeu să joace în continuare bine să fie în vizorul echipelor mari, să-l poată lua, dacă se oferă ocazia. Eu am dat o listă de vreo 18 jucători pe care mi-i doresc pentru sezonul viitor, sperăm să se poată aduce".

Pentru partida de vineri seară s-au vândut 40.000 de bilete, fiind disponibile încă 7.000 de tichete.

Derbiul Dinamo - Steaua, din cadrul etapei a XXXI-a a Ligii I, se va disputa vineri, de la ora 21.00, pe Arena Naţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici