Marca.com: Tatăl lui Messi, anchetat pentru spălare de bani proveniţi din trafic de droguri. Poliţia spaniolă: Messi şi tatăl său NU sunt implicaţi

Tatăl fotbalistului Lionel Messi, Jorge Messi, este anchetat pentru spălare de bani proveniţi din traficul de droguri, informează marca.com, care citează El Mundo Deportivo.

270 afișări
Imaginea articolului Marca.com: Tatăl lui Messi, anchetat pentru spălare de bani proveniţi din trafic de droguri. Poliţia spaniolă: Messi şi tatăl său NU sunt implicaţi

Lionel Messi (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

UPDATE Messi şi tatăl său nu sunt implicaţi în spălare de bani, susţine poliţia spaniolă

Jucătorul Lionel Messi şi tatăl său Jorge nu sunt implicaţi în cazul de spălare de bani din traficul de droguri anchetat de Garda Civilă, caz în care este cercetată o companie columbiană ce a organizat o serie de meciuri caritabile, a declarat o sursă din poliţia spaniolă, informează AFP.

Garda Civilă a deschis o anchetă ce vizează o companie columbiană organizatoare de meciuri amicale de fotbal, la care au participat numeroşi fotbalişti vedetă, printre care şi Lionel Messi. Anchetatorii cred că societatea respectivă ar spăla banii mafiei columbiene a drogurilor.

"Nu a fost demonstrat faptul că banii ar fi fost spălaţi cu ocazia meciurilor de caritate", la care au participat Messi şi alte vedete ale fotbalului, a precizat o sursă din poliţia spaniolă, care a exclus totodată implicarea acestora în eventuale practici ilegale ale companiei.

Jurnalul spaniol El Mundo a publicat, luni, un articol, în care a scris că tatăl lui Messi se află în mijlocul unei anchete pentru spălarea banilor din traficul de droguri. Ancheta vizează o companie columbiană care organizează meciuri de caritate, sub titulatura "Messi şi prietenii săi", dar şi alte evenimente, cum ar fi concerte. El Mundo nu a precizat numele companiei columbiene.

"În afara spălării banilor, (compania) se ocupă de organizarea unor meciuri de caritate", pentru care "îl are ca partener pe tatăl lui Messi, dar acesta nu are nimic în comun cu societatea respectivă", a notat El Mundo.

Jorge Messi "a fost reprezentantul jucătorilor şi în această calitate a discutat şi cu fiul său" pentru a-l ţine la curent cu organizarea meciurilor la care ar fi urmat să participe, dar acesta din urmă nu era conştient de eventuale practici frauduloase, a precizat sursa din poliţie, care a adăugat că mai mulţi jucători ai echipei FC Barcelona au fost audiaţi de anchetatori şi au afirmat că nu au nicio legătură cu societatea respectivă şi cu eventualele sale activităţi ilegale. Potrivit El Mundo, au fost audiaţi Lionel Messi, Dani Alves, Jose Manuel Pinto şi Javier Mascherano.

Ancheta este efectuată de tribunalul de instrucţie numărul 51 din Madrid, fiind condusă de judecătorul Eduardo Lopez Palop şi plasată sub secret, a declarat pentru AFP o sursă judiciară.

Potrivit sursei citate, un grup de traficanţi de droguri din Columbia s-a folosit de "rândul 0" al "Messi and Friends Tour", turnee de meciuri şi concerte caritabile, pentru a spăla bani, cumpărând numeroase bilete în acel sector. Suma spălată prin acest procedeu ar fi de câteva milioane de euro.

Conform unor surse citate de El Mundo Deportivo, biletele de pe "rândul 0" erau cumpărate de oameni care urmau să nu asiste la eveniment, ele fiind achiziţionate în scop caritabil.

Tatăl fotbalistului percepea un comision între zece şi 20 la sută, pentru a-i convinge pe fiul său şi pe alte vedete să participe la aceste evenimente.

În timpul investigaţiei autorităţilor spaniole au fost interogaţi mai mulţi jucători de la FC Barcelona, inclusiv Lionel Messi, Dani Alves, Jose Manuel Pinto şi Javier Mascherano.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici