Teste sanguine pentru toţi participanţii la CM de atletism din 2011

Toţi participanţii la Campionatele Mondiale de atletism, de la Daegu, vor fi supuşi unor teste sanguine înaintea startului competiţiei, la 27 august, a anunţat, joi, federaţia internaţională de specialitate.

123 afișări
Imaginea articolului Teste sanguine pentru toţi participanţii la CM de atletism din 2011

Teste sanguine pentru toţi participanţii la CM de atletism din 2011 (Imagine: Sebastian Sascau/Mediafax Foto)

Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF) menţionează că o astfel de iniţiativă reprezentă un program antidoping fără precedent. Aceste teste sanguine vor fi folosite pentru completarea profilurilor sportivilor care au paşapoarte biologice, introduse de IAAF în 2010, sau pentru a le crea pentru cei ce nu le au încă.

"Va fi pentru prima dată când un număr atât de mare de sportivi - aproximativ 2.000 - participanţi la o competiţie majoră vor fi supuşi unor teste sanguine, în aceleaşi condiţii şi în aceeaşi perioadă de timp", se arată într-un comunicat al IAAF.

Cele 2000 de teste sanguine vor completa cele aproximativ 500 de controale antidoping de urină care sunt programate în mod normal, în timpul şi în afara competiţiei de la Daegu.

Paşaportul biologic individual, care conţine profilul hematologic (nivelul de hematocrit, hemoglobina, reticulocitele, hemoglobina plasmatică liberă şi indexul de stimulare) şi rezultatele testelor antidoping efectuate de sportiv, a fost introdus pentru prima dată în 2008, în ciclism.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici