Tibi Uşeriu se întoarce la ultramaratonul Tor de Geants. „Nimic nu te învaţă mai multe decât o înfrângeree”

  • Tor de Geants, temutul ultramaraton celebru în Europa a fost ratat, până acum, de trei ori de sportivul român Tibi Uşeriu.
  • Anul acesta el s-a întors la Tor de Geants, pentru că „nimic nu te învaţă mai multe decât o înfrângere”.
697 afișări
Imaginea articolului Tibi Uşeriu se întoarce la ultramaratonul Tor de Geants. „Nimic nu te învaţă mai multe decât o înfrângeree”

Tibi Uşeriu se întoarce la ultramaratonul Tor de Geants. „Nimic nu te învaţă mai multe decât o înfrângeree”

Tibi Uşeriu povesteşte, duminică, pe Facebook, faptul că au trecut 12 ani de când a revenit pe meleagurile copilăriei, „după o lungă şi nebunească perioadă petrecută printre străini, în recluziune, avânt timp berechet pentru a reflecta la viaţa mea”.

Uşeriu rememorează locurile care s-au schimbat, traumale care l-au marcat şi l-au schimbat ca om şi povesteşte despre familia sa, despre fratele său, Alin, şi despre cum „copilul înfometat şi chinuit slujind vaci şi oi prin păduri încălţat cu ciubote de gumă cu 3 numere mai mari a făcut loc unui om mare, cu planuri mari, trăind printre oameni mari, cu scopuri imense şi visuri nebuneşti”.

„Asta e familia mare Tăşuleasa, cea care m-a ajutat să devin un om cu totul nou, schimbat, cu alte valori şi idealuri. Aici am învăţat că lucrurile cu adevărat preţioase se construiesc în timp lung, cu pasiune. Aici am învăţat vorba asta care ne mână-n luptă mai departe, indiferent cât de disfuncţională e ţara: <uşor poate oricine>. Despre răbdare, anduranţă şi greutăţi e vorba şi pe calea noastră de lung parcurs: Via Transilvanica. Împreună cu toată echipa visăm ca acest drum să devină unul din traseele de anduranţă emblematice ale Europei. Când alerg pe acest traseu al nostru alerg mereu visând lucruri măreţe”, spune ultramaratonistul.

Tibi spune că acum s-a întors la Tor de Geants.

„E o competiţie superbă, pe care am ratat-o de 3 ori din diverse motive. Nimic nu te învaţă mai multe decât o înfrângere. Teoria mea e că mereu trebuie să te întorci la locul traumei pentru a mai încerca o dată. Asta o să fac - o să dau tot ce am mai bun, încercând să frâng blestemul. Va fi frumos, va fi greu, va fi totul la limită. Dar no, <uşor poate oricine>”, spune sportivul român.

330 de km, 24.000 metri diferenţă de nivel, 32 de vârfuri montane de urcat şi maximum 150 de ore pentru a trece linia de sosire. Acestea sunt cifrele care fac din Tor des Geants una dintre cele mai grele curse de anduranţă din Europa şi are loc în Valea Aostei din Italia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici