Tragerea la sorţi a play-off-ului Cupei României la fotbal masculin are loc miercuri, 23 august

Casa Fotbalului găzduieşte miercuri, 23 august, de la ora 13:00, tragerea la sorţi a play-off-ului Cupei României, ediţia 2023-2024. Evenimentul va fi transmis în direct pe pagina de Facebook Federaţia Română de Fotbal şi pe YouTube FRF TV.

237 afișări
Imaginea articolului Tragerea la sorţi a play-off-ului Cupei României la fotbal masculin are loc miercuri, 23 august

Tragerea la sorţi a play-off-ului Cupei României la fotbal masculin are loc miercuri, 23 august

Formatul Cupei României, inaugurat în ediţia precedentă, prevede ca în faza play-off-ului să participe 32 de echipe, dintre care 24 de echipe calificate din turul anterior şi 8 echipe din Liga 1.

Cele opt echipe din primul eşalon sunt cele patru echipe clasate pe locurile 3-6 la finalul play-out-ului ediţiei anterioare de campionat, alături de cele două câştigătoare ale barajului de menţinere-promovare în Liga 1 şi cele două nou-promovate direct în actuala ediţie de campionat.

Jocurile din cadrul play-off-ului Cupei României se stabilesc prin tragere la sorţi, echipele participante fiind repartizate astfel:

URNA A: echipele din Liga 1 mai sus amintite
FC Voluntari, FC Universitatea Cluj, FC Botoşani, AFC Hermannstadt, Oţelul Galaţi, Politehnica Iaşi, UTA Arad, Dinamo 1948.

URNA B: celelalte echipe care s-au calificat în faza play-off-ului
FC Metaloglobus Bucureşti, SCM Zalău, FC Bihor Oradea, Progresul Pecica, Unirea Dej, CSC Dumbrăviţa, Phoenix Buziaş, Viitorul Şimian, CSM Deva, Corvinul 1921 Hunedoara, CSC 1599 Şelimbăr, CSM Alexandria, Chindia Târgovişte, CS Tunari, Concordia Chiajna, CSA Steaua, Viitorul Ianca, Gloria Buzău, ACS FC Bacău, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, Ceahlăul Piatra Neamţ, Unirea Slobozia, Campionii FC Argeş, CS Mioveni.

Se grupează echipele din urna A cu echipe din urna B (8 jocuri) şi, în continuare, cele 16 echipe rămase în urna B se grupează între ele (8 jocuri).

În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalaţie de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condiţiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

Jocurile din cadrul play-off-ului Cupei României, ediţia 2023-2024, sunt programate în 30 august.
Excepţia pot face meciurile televizate, programul urmând a fi stabilit şi comunicat ulterior pe site-ul FRF.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici