Trei persoane reţinute în Anglia, după ce un fotbalist a recunoscut că a trucat meciuri

Trei persoane au fost reţinute în Anglia, duminică, după ce un fost fotbalist al echipei Portsmouth, Sam Sodje, i-a spus unui reporter sub acoperire de la Sun on Sunday că a fost implicat în trucarea unor meciuri.

68 afișări
Imaginea articolului Trei persoane reţinute în Anglia, după ce un fotbalist a recunoscut că a trucat meciuri

Trei persoane reţinute în Anglia, după ce un fotbalist a recunoscut că a trucat meciuri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sodje, fost internaţional nigerian, a fost filmat de reporter relatând cum a lovit un adversar, la un meci din liga a treia engleză, pentru a fi eliminat, în schimbul sumei de 70.000 de lire sterline, informează bbc.co.uk. El a mai spus că a aranjat ca alt fotbalist să încaseze 30.000 de lire sterline pentru un cartonaş galben la o partidă din al doilea eşalon. În înregistrarea video realizată fără ca Sodje să ştie, jucătorul a afirmat că poate să aranjeze meciuri din Premier League şi că este pregătit să trucheze partide de la Cupa Mondială din 2014.

Autorităţile britanice nu au dat publicităţii numele celor trei persoane aflate în custodia poliţiei.

Clubul Portsmouth, la care a fost legitimat Sam Sodje în perioada ianuarie - iulie 2013, a anunţat într-un comunicat că dacă va fi cazul va coopera cu autorităţile în acest caz. "Dacă aceste afirmaţii sunt adevărate, suntem extrem de şocaţi şi trişti, deoarece trucarea meciurilor afectează integritatea fotbalului. Fotbalistul în cauză nu mai joacă pentru clubul nostru şi noi nu am fost contactaţi de autorităţi, dar bineînţeles că vom coopera cu acestea", se arată în comunicatul semnat de purtătorul de cuvânt Colin Farmery.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici