Tsitsipas acuză somnul, somniferele şi meciurile "târzii" pentru înfrângerea cu Alcaraz

Stefanos Tsitsipas a pus înfrângerea în trei seturi pe care a suferit-o de la Carlos Alcaraz, principalul favorit, în sferturile de finală de la Roland Garros, mai degrabă pe seama somniferelor, a somnului de dinaintea meciurilor şi a meciurilor târzii decât pe seama calităţii jocului spaniolului.

894 afișări
Imaginea articolului Tsitsipas acuză somnul, somniferele şi meciurile "târzii" pentru înfrângerea cu Alcaraz

Tsitsipas acuză somnul, somniferele şi meciurile "târzii" pentru înfrângerea cu Alcaraz

Alcaraz l-a învins fără replică pe al cincilea favorit şi a avut un avans de 6-2, 6-1, 7-6(5), cu un joc foarte pragmatic, înainte ca o scurtă revenire a lui Tsitsipas să forţeze un tiebreak în setul al treilea, pe care la câştigat tot spaniolul.

În timp ce Alcaraz a descris victoria ca fiind una dintre cele mai bune din cariera sa, pentru adversarul său, înfrângerea a fost autoprovocată.

"Un lucru pe care voi încerca să îl evit pe viitor este să iau pastile de melatonină şi să trag un pui de somn înainte de meciuri, pentru că în mod clar nu pare să funcţioneze", a declarat Tsitsipas, vizibil dezamăgit.

"Nu cred că a jucat un tenis nebun. Am permis să se întâmple asta. Nu cred că a jucat cel mai bun meci al său. A jucat excelent. Adică, nu cred că a jucat excepţional, dar a jucat grozav".

"A jucat un tenis cu puţine greşeli şi asta a fost suficient pentru a mă învinge."

Alcaraz a avut nevoie de doar 100 de minute pentru a se desprinde la două seturi şi 5-2 în cel de-al treilea pe terenul Philippe Chatrier, după ce şi-a surclasat adversarul la fiecare aspect al jocului.

Cu toate acestea, Tsitsipas a declarat că un pui de somn de 20 de minute înainte de meci, precum şi utilizarea comprimatelor de melatonină pentru a-şi regla somnul în timpul turneului şi al meciurilor de la Paris, care au avut loc târziu, au fost decisive.

"Am avut câteva sesiuni nocturne târzii. Nu foarte târziu, dar suficient de târziu pentru ca programul meu de somn să fie într-un fel afectat", a spus el.

Tsitsipas nu a jucat niciun meci în sesiune nocturnă în timpul turneului, înainte de meciul cu Alcaraz.

"M-am întrebat singur de ce nu am simţit adrenalina şi stresul", a spus el. "M-am întrebat în primul meu game de serviciu. Eram mai calm decât de obicei. Am încercat să trag un pui de somn înainte de meci. Cam 20 de minute, ceea ce de obicei nu fac, de fapt nu am făcut niciodată."

"Este foarte probabil ca startul meu să se fi datorat acestui lucru".

Grecul în vârstă de 24 de ani a intrat în lumea tenisului ca un adolescent extrem de talentat în urmă cu câţiva ani, dar încă nu a reuşit să câştige un titlu de Grand Slam.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici