Juventus neagă retragerea din proiectul Superligii. Cele mai importante cluburi de fotbal din Europa au încercat să se desprindă de controlul UEFA

Juventus nu s-a retras din proiectul Superligii europene (ESL), a declarat marţi clubul italian, după ce presa spaniolă a relatat că italienii ar fi trimis o scrisoare către Real Madrid şi Barcelona pentru a le informa de retragerea lor, relatează Reuters.

523 afișări
Imaginea articolului Juventus neagă retragerea din proiectul Superligii. Cele mai importante cluburi de fotbal din Europa au încercat să se desprindă de controlul UEFA

Sursa foto: MediafaxFoto

Juve a adăugat însă că va discuta cu Real şi Barca, celelalte cluburi rămase în proiect, o eventuală ieşire.

"Juventus va proceda la toate comunicările datorate conform legii în urma rezultatului discuţiilor şi evaluărilor (privind o potenţială ieşire)", a precizat clubul.

"O mare parte din versiunea publicată de mass-media cu privire la conţinutul comunicării (inclusiv orice referire la presupusele ameninţări cu potenţiale sancţiuni din partea UEFA) nu sunt adevărate."

Nici Real şi nici Barca nu au răspuns la o solicitare de comentarii din partea Reuters. Un purtător de cuvânt al Superligii nu a fost imediat în măsură să comenteze.

Superliga a fost formată în aprilie 2021, când 12 dintre cele mai importante cluburi de fotbal din Europa au încercat să se desprinde de controlul UEFA.

Iniţiativa s-a prăbuşit în 48 de ore, pe fondul criticilor fanilor şi jucătorilor, care au forţat Manchester United, Manchester City, Liverpool, Tottenham Hotspur, Arsenal, AC Milan, Inter Milano şi Atletico Madrid să se retragă.

"O mare parte din versiunea publicată de mass-media cu privire la conţinutul comunicatului (inclusiv orice referire la presupusele ameninţări cu potenţiale sancţiuni din partea UEFA) nu sunt adevărate."

Nici Real şi nici Barca nu au răspuns la o solicitare de comentarii din partea Reuters. Un purtător de cuvânt al Superligii nu a fost imediat în măsură să comenteze.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici