Turneul de tenis de la Hua Hin a fost anulat după moartea regelui Thailandei

Mai multe jucătoare din circuitul de tenis vor fi nevoite să-şi modifice programul pe ultima sută de metri, după ce au fost puse într-o situaţie cu care nu s-au mai confruntat până acum, după ce turneul de la Hua Hin, programat peste trei săptămâni, nu va mai avea loc.

198 afișări
Imaginea articolului Turneul de tenis de la Hua Hin a fost anulat după moartea regelui Thailandei

Turneul de tenis de la Hua Hin a fost anulat după moartea regelui Thailandei

Turneul de la Hua Hin (7-14 noiembrie), care face parte din seria WTA 125K, a fost anulat de către Asociaţia Tenisului Feminin. Oficialii WTA au fost obligaţi să recurgă la decizia respectivă după ce regele Thailandei a decedat la vârsta de 88 de ani. Bhumibol Adulyadej a murit pe 13 septembrie, iar guvernul a declarat imediat o lună de doliu naţional, timp în care nu se va mai desfăşura nicio competiţie sportivă: "Ca urmare a trecerii în nefiinţă a monarhului thailandez cu cea mai lungă domnie, sunt interzise toate evenimentele sportive timp de o lună", a notat presa din Asia.

Regele Bhumibol Adulyadej, încoronat în anul 1950, a avut cea mai lungă domnie, fiind totodată cel mai vârstnic suveran din istoria Thailandei. La competiţia anulată după moartea sa, dotată cu premii în valoare totală de 115.000 de dolari, se înscriseseră mai multe jucătoare aflate în jurul Top 100, cum ar fi: Naomi Broady (Marea Britanie, 88 WTA), Denisa Allertova (Cehia, 102 WTA), Maria Sakkari (Grecia, 97 WTA) sau Mandy Minella (Luxembourg, 106 WTA). Campioana en-titre de la Hua Hin era Yaroslava Şvedova (32 WTA), jucătoare antrenată de românul Victor Ioniţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici