Turul Franţei 2023: Jasper Philipsen câştigă din nou după un final haotic al etapei a patra

Jasper Philipsen s-a impus pentru a doua zi consecutiv, pe fondul unui final haotic al etapei a patra din Turul Franţei, la Nogaro. Belgianul a fost din nou condus perfect de coechipierul său Mathieu van der Poel şi l-a devansat pe australianul Caleb Ewan, iar germanul Phil Bauhaus a fost al treilea

424 afișări
Imaginea articolului Turul Franţei 2023: Jasper Philipsen câştigă din nou după un final haotic al etapei a patra

Sursa foto: Hepta

Britanicul Mark Cavendish, care urmăreşte a 35-a victorie de etapă, un record, a fost mai în spate, pe locul cinci.

Un alt britanic, Adam Yates, îşi păstrează tricoul galben de lider.

Yates are un avans de şase secunde faţă de fratele său geamăn Simon şi faţă de dublul câştigător Tadej Pogacar.

Ultimii trei kilometri ai unei etape relativ plate de 181,8 km s-au desfăşurat pe circuitul de curse auto Nogaro, cu o cursă largă şi dreaptă de 800 de metri până la sosire.

Cu toate acestea, cicliştii au căzut în trei incidente separate înainte ca Van der Poel să-l lanseze pe Philipsen spre linia de sosire, la fel ca la Bayonne, cu 24 de ore mai devreme.

Cavendish, care a terminat al şaselea luni şi care participă la ultimul său Tur, a fost bine plasat la începutul liniei de sosire, dar şi-a lăsat atacul prea târziu.

Philipsen are acum patru victorii de etapă în Tur, dar aceasta a fost atât de strânsă încât nu a sărbătorit-o când a trecut linia de sosire.

"A fost strâns la final, aşa că m-am bucurat că au confirmat rapid", a spus Philipsen, citat de BBC Sport.

"A fost o etapă foarte uşoară, cred că toată lumea a vrut să îşi păstreze picioarele pentru Pirinei de mâine şi poimâine. În ultimii kilometri la intrarea pe circuit au avut loc câteva căzături, aşa că sper că toată lumea este bine şi în siguranţă.

"A fost un final agitat cu virajele din final şi mi-am pierdut şi echipa, dar în ultima linie dreaptă l-am găsit pe Mathieu şi a făcut o tragere incredibilă pentru a mă duce la victorie. Aveam crampe la picioare şi Caleb se apropia".

Cavendish va trebui să aştepte până la etapa a şaptea de vineri, care se termină la Bordeaux, pentru următoarea şansă reală de a doborî recordul de victorii pe care îl împarte cu legendarul Eddy Merckx. Cursa intră miercuri în munţii Pirinei, etapa a cincea incluzând o căţărare de 15,2 km până în vârful Col de Soudet, ca parte a unui traseu de 162,7 km de la Pau la Laruns.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici