Un fost campion olimpic la schi se autoironizează: "Poate că ar trebui să concurez în probele feminine"

Schiorul elveţian Carlo Janka, fost campion olimpic şi mondial în proba de slalom uriaş, s-a autoironizat după ce a avut o prestaţie dezastruoasă în week-end, la Lake Louise (Canada), precizând că poate ar trebui să se gândească să concureze în probele feminine.

97 afișări
Imaginea articolului Un fost campion olimpic la schi se autoironizează: "Poate că ar trebui să concurez în probele feminine"

Carlo Janka (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În loc ca Lindsey să concureze la masculin, poate că ar trebui ca eu să iau startul în probele feminine", a notat pe Twitter campionul olimpic din 2010 şi mondial din 2009, la slalom uriaş.

Elveţianul s-a clasat pe locul 51, sâmbătă, în prima cursă de la Lake Louise, înregistrând cel mai prost rezultat al său de când a debutat în circuitul mondial. Duminică, el a terminat pe locul 40.

Carlo Janka a devenit cunoscut în întreaga lume în 2008, exact pe pista de la Lake Louise, clasându-se al doilea în proba de coborâre, deşi pornise al 65-lea. În două sezoane, schiorul a obţinut aurul mondial, aurul olimpic şi globul de cristal, perioadă după care a ajuns însă în josul clasamentului.

Janka a suferit o intervenţie chirurgicală minoră la inimă, pentru o aritmie, în februarie 2011, iar după doar câteva zile a câştigat proba de slalom uriaş la Kranjska Gora (Slovenia), ultimul său succes.

La începutul lunii noiembrie, Federaţia Internaţională de Schi (FIS) a decis să nu îi permită campioanei olimpice Lindsey Vonn să concureze în proba masculină de coborâre de la Lake Louise. "Consiliul FIS a confirmat că un concurent de un sex nu poate participa la cursele pentru celălalt sex şi nu vor exista excepţii de la regulamentele FIS. O invităm să trimită o solicitare comitetului de organizare pentru a deschide concursul", a precizat atunci forul internaţional, într-un comunicat.

Cvadruplă câştigătoare a Cupei Mondiale la schi alpin (2008, 2009, 2010, 2012), Lindsey Vonn a cerut la începutul lunii octombrie permisiunea FIS pentru a concura alături de bărbaţi.

Directorul federaţiei germane de schi alpin, Wolfgagg Maier, califica în octombrie demersul lui Vonn drept "o lovitură foarte bună de publicitate" pentru campioana olimpică la coborâre din 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici