Un român din Marea Britanie a purtat flacăra olimpică la Leeds

Dan Alexandru Dumitru, un român stabilit de opt ani în Marea Britanie, a purtat flacăra olimpică în centrul oraşului Leeds, luni dimineaţă, pe o distanţă de 300 metri, se arată într-un comunicat al Ambasadei României de la Londra.

163 afișări
Imaginea articolului Un român din Marea Britanie a purtat flacăra olimpică la Leeds

Un român din Marea Britanie a purtat flacăra olimpică la Leeds (Imagine: Toni Salabasev/Mediafax Foto)

Dan Alexandru Dumitru a fost selecţionat de Lloyds Bank, cel de-al treilea sponsor şi partener oficial al Jocurilor Olimpice, ca urmare a nominalizării făcute de membrii Parohiei Ortodoxe "Sf. Macarie cel Mare" din Leeds, pentru întreaga activitate de voluntariat pe care a desfăşurat-o în ultimii cinci ani prin participarea la diverse competiţii sportive în scopuri caritabile.

După eveniment, Dan Alexandru Dumitru a declarat că este mândru că s-a numărat printre purtătorii flacării olimpice: "Cuvintele nu sunt de ajuns să vă explic ce a însemnat pentru mine purtarea flăcării olimpice pentru toţi românii din Marea Britanie, dar a fost o şansă unică. Mă bucur că am văzut steagul României şi mulţi români în centrul oraşului Leeds. Cred din tot sufletul că flacăra olimpică va fi un exemplu pentru generaţiile de români care vor veni aici şi vor putea spune că şi românii fac lucruri minunate în Marea Britanie".

Jocurile Olimpice de la Londra se vor desfăşura între 27 iulie şi 12 august.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici