UNGARIA-ROMÂNIA - Dragomir: Normal ar trebui să câştigăm detaşat cu Ungaria

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că naţionala României ar trebui în mod normal să câştige detaşat în partida cu Ungaria, din preliminariile Cupei Mondiale 2014.

447 afișări
Imaginea articolului UNGARIA-ROMÂNIA - Dragomir: Normal ar trebui să câştigăm detaşat cu Ungaria

Dumitru Dragomir (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Normal şi drept ar trebui să mergem în Ungaria şi să câştigăm detaşat. Pentru că avem un campionat mai puternic decât în Ungaria, avem o pleiadă de fotbalişti tineri care au dovedit şi am avut succese deosebite cu Steaua, jucăm fără spectatori. Normal ar trebui să câştigăm, dar în fotbal e posibil orice. Eu cred că nu e român care să nu-şi dorească să câştigăm, măcar în Ungaria, dacă în Olanda e mai greu de câştigat. Am putea face chiar şase puncte din aceste două partide, practic se va vedea pe teren. Suntem favoriţi cu Ungaria. Dacă nu suntem de ce ne mai ducem? Mai cheltuim şi o groază de bani", a declarat Dragomir.

Oficialul LPF consideră că România ar trebui să ia exemplu Ungariei în ceea ce priveşte construcţia centrelor de copii şi juniori.

"Un meci cu Ungaria nu mai are o încărcătură politică. Să nu aruncăm sportul în gura politicii. Noi ar trebui să luăm de bun ceea ce a făcut Orban (n.r. prim ministrul maghiar Viktor Orban) în Ungaria. Asta ar trebui să luăm noi exemplu. Pentru că Orban a făcut peste 70 de centre de copii şi juniori. Este un centru într-o comună lângă Oradea, care are mai multe terenuri decât totul judeţul nostru. Noi trebuie să luăm ceea ce e bun de la ei", a afirmat preşedintele ligii.

Referitor la susţinerea selecţionerului Victor Piţurcă de către conducerea FRF, Dragomir consideră că este normală o astfel de atitudine: "Are un asemenea contract şi declaraţia preşedintelu mi se pare destul de încurajatoare înaintea unui meci de talia asta. Eu nu am fost niciodată de acord cu obiectivul mai îndepărtat, şi nu voi fi niciodată. Am spus-o şi în Comitetul Executiv, dar eu am un singur vot. Poate Mircea Sandu e mai profesionist decât mine şi a văzut altceva în perspectivă. Să nu credeţi că eu am ceva cu Piţurcă, nu sunt duşmănos. Ce să am eu cu Piţurcă, am fost amic cu el. A, dacă nu va avea succese, din postura pe care o am, eu o să i-o spun. Pe mine nu mă poate opri nimeni să nu vorbesc.Cred că Piţurcă va avea probleme doar atunci când Mircea Sandu nu va mai fi preşedinte. "

În ceea ce priveşte jucătorii convocaţi la naţională, Dragomir se aştepta să regăsească atât de mulţi fotbalişti de la Steaua. "Mă aşteptam să fie atâţia fotbalişti de la Steaua convocaţi pentru că merită. Eu dacă eram antrenor îl chemam şi pe Latovlevici, dar e problema lui Piţurcă. El primeşte bani pentru treaba asta. Sunt convins însă că Sânmărtean ar mai avea loc la echipa naţională, cel puţin un an de zile, doi poate. Sunt jucători rari, jucători de pasă finală nu prea sunt în Europa", a mai spus Dragomir.

Selecţionata României va întâlni naţionala Ungariei la 22 martie pe Stadionul Puskas Ferenc din Budapesta, în cadrul preliminariilor Cupei Mondiale din 2014, iar pe 26 martie va juca, tot în deplasare, împotriva echipei naţionale a Olandei, pe Amsterdam ArenA, ambele întâlniri urmând a se disputa de la ora 21.30.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici