Valerii Moraru: FC Rapid ar putea ieşi din insolvenţă în vară

Acţionarul majoritar al FC Rapid, Valerii Moraru, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că este posibil ca gruparea să iasă din insolvenţă la vară, precizând că ar fi păcat ca echipa construită de antrenorul Cristian Pustai să nu îşi propună în sezonul următor participarea în cupele europene.

103 afișări
Imaginea articolului Valerii  Moraru: FC Rapid ar putea ieşi din insolvenţă în vară

Valerii Moraru: FC Rapid ar putea ieşi din insolvenţă în vară (Imagine: Mediafax Foto / Gabriel Fluerariu)

"Noi ne dorim şi pot spune că e posibil să ieşim din insolvenţă la vară, până să înceapă următorul sezon. Din punctul de vedere al procedurilor în momentul de faţă suntem peste aşteptări. Cu dosarele suntem destul de înaintaţi, să vedem cum decurg lucrurile şi la termenele următoare. Dar ar fi păcat de echipa asta să nu facem tot posibilul să ieşim din insolvenţă. Avem jucători valoroşi care zic eu că au demonstrat până acum şi chiar ar fi păcat să nu ne propunem obiective mai îndrăzneţe precum participarea în cupele europene", a afirmat Moraru, pentru MEDIAFAX.

Conform regulamentelor UEFA, un club nu poate participa în cupele europene în perioada în care se află în insolvenţă. UEFA permite înscrierea cluburilor în competiţiile pe care le organizează după un an de la încheierea acestei proceduri.

Echipa giuleşteană se află în prezent pe poziţia a 15-a în clasamentul Ligii I şi are ca obiectiv în actualul sezon salvarea de la retrogradare.

FC Rapid este prima grupare de fotbal din România care a intrat în insolvenţă. La 7 decembrie 2012, Tribunalul Bucureşti a deschis procedura asupra grupării giuleşteane, aflată la acel moment în proprietatea lui George Copos.

Criza financiară a clubului Rapid a continuat chiar dacă structura acţionariatului s-a schimbat în două rânduri, gruparea fiind preluată după intrarea în insolvenţă de Adrian Zamfir şi, ulterior, de Valerii Moraru.

În prezent, şapte cluburi din Liga I sunt în procedură de insolvenţă: FC Rapid, Universitatea Cluj, Oţelul Galaţi, FC Dinamo, CFR Cluj, Petrolul Ploieşti şi FC Braşov. Alte două grupări aflate în insolvenţă, Gloria Bistriţa şi FC Vaslui, nu mai activează în Liga I, fiind dezafiliate de Federaţia Română de Fotbal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici