Valoarea premiilor la Wimbledon va creşte cu şapte la sută în 2015

Valoarea totală a premiilor la Wimbledon va creşte cu şapte la sută, acestea ajungând 26,75 de milioane de lire, în timp ce învingătorii de la masculin şi feminin vor primi câte 1,88 de milioane de lire sterline (2,63 milioane de euro), informează The Guardian.

605 afișări
Imaginea articolului Valoarea premiilor la Wimbledon va creşte cu şapte la sută în 2015

Valoarea premiilor la Wimbledon va creşte cu şapte la sută în 2015 (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Jucătorii eliminaţi în primul tur vor primi câte 29.000 de lire sterline (40.575 de euro), cu 2.000 de lire mai mult decât în 2014.

Învingătorii de anul trecut din probele de simplu, Novak Djokovici şi Petra Kvitova au primit câte 1,76 de milioane de lire.

Potrivit organizatorilor de la All England Club, premiile din acest an vor fi cele mai mari din istoria tenisului profesionist.

Turneul de la Roland Garros continuă să aibă cele mai mici premii dintre turneele de Grand Slam, chiar dacă valoarea acestora a crescut în acest an cu 12 procente.

Dacă la Wimbledon, un jucător eliminat în primul tur va primi 29.000 de lire (40.575 de euro), la Roland Garros acesta va încasa 17.164 de lire (24.000 de euro).

Ediţia din 2015 a turneului de la Wimbledon va avea loc în perioada 29 iunie - 12 iulie. Pauza de două săptămâni dintre Roland Garros şi Wimbledon a fost extinsă pentru prima oară la trei săptămâni în acest an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici