Vasile Avram: Aş fi vrut să câştig aceste alegeri pe teren, nu prin neprezentare

Fostul arbitru Vasile Avram, candidat la şefia FRF, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, după condamnarea lui Gheorghe Popescu în dosarul transferurilor, că ar fi vrut să câştige alegerile pe teren şi nu prin neprezentare.

102 afișări
Imaginea articolului Vasile Avram: Aş fi vrut să câştig aceste alegeri pe teren, nu prin neprezentare

Fostul arbitru Vasile Avram (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Nu am comentat nici înainte problemele cu justiţia ale altcuiva, nu am s-o fac nici acum. Personal, îmi pare rău pentru Gică Popescu. Aş fi vrut să câştig aceste alegeri pe teren, nu prin neprezentare. Acum nu avem altceva de făcut decât să mergem înainte cu acelaşi gând, cel al schimbării fotbalului românesc. Gică Popescu are şi oameni de valoare în echipa sa, oameni care sunt bineveniţi alături de mine", a spus Avram.

Toţi cei opt inculpaţi în Dosarul Transferurilor au primit, marţi, pedepse definitive cu închisoarea: fostul acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti, la trei ani şi opt luni de închisoare cu executare; managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a fost condamnat definitiv la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare; fostul acţionar al FC Dinamo, Cristian Borcea, a fost condamnat definitiv la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare, la fel ca fostul impresar Ioan Becali; impresarul Victor Becali a fost condamnat definitiv la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare; fostul preşedintele al clubului Gloria Bistriţa, Jean Pădureanu, a fost condamnat definitiv la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare; fostul fotbalist Gheorghe Popescu, candidat la şefia Federaţiei Române de Fotbal, a fost condamnat definitiv la trei ani, o lună şi zece zile de închisoare cu executare, iar fostul acţionar al FC Dinamo şi U Craiova, Gigi Neţoiu, a fost condamnat definitiv la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare.

La alegerile pentru preşedinţia FRF, care vor avea loc în cadrul Adunării Generale de miercuri, îşi anunţaseră participarea şase candidaţi: Gheorghe Popescu, Gheorghe Chivorchian, Vasile Avram, Marcel Puşcaş, Răzvan Burleanu şi Sorin Răducanu. Altor doi candidaţi, Paul Zarna şi Octavian Popescu, le-au fost respinse dosarele deoarece nu au îndeplinit condiţiile obligatorii din statutul FRF.

Actualul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a anunţat că nu mai doreşte încă un mandat la şefia instituţiei, dar a precizat că îl sprijină la alegeri pe Gheorghe Popescu.

În urma condamnării în dosarul transferurilor, Gheorghe Popescu nu va mai putea candida la funcţia de preşedinte al FRF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici