Vaştag: O să discut cu preşedintele ANST despre soarta boxului românesc

Fostul pugilist Francisc Vaştag a declarat, miercuri, că va discuta cu preşedintele ANST, Carmen Tocală, despre soarta boxului românesc şi că va candida pentru conducerea federaţiei de box doar dacă oamenii din acest sport îl vor.

233 afișări
Imaginea articolului Vaştag: O să discut cu preşedintele ANST despre soarta boxului românesc

Francisc Vaştag (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

Actualul preşedinte al Federaţiei Române de Box, suspendat până în 2017 de AIBA, Rudel Obreja, a declarat recent că îi va lăsa federaţia lui Francisc Vaştag.

"Am înţeles că cineva vrea să-mi lase mie moştenire preşedinţia Federaţiei Române de Box. Vreau să menţionez că nu am discutat cu nimeni din box şi în niciun caz cu preşedintele FRB despre eventuala mea candidatură! De fapt, eu nu mai comunic cu el de 6 ani! Federaţia Română de Box nu este a unui om, ci a boxerilor şi antrenorilor din România. Voi candida pentru conducerea boxului numai dacă oamenii de box mă doresc şi dacă ei mă vor alege la viitoarele alegeri, însă acest lucru nu se face peste noapte. Prima persoană cu care voi discuta este preşedintele ANST, Carmen Tocală, cea care a salvat boxul românesc de la dezafiliere. Vreau să-i mulţumesc public pentru ce a făcut pentru boxul românesc! Voi vorbi cu dânsa despre ce trebuie făcut pentru ca boxul românesc să reintre în legalitate la AIBA, dar să-şi recapete strălucirea pierdută în ultimii ani", a afirmat Vaştag.

Francisc Vaştag a precizat că este necesară implicarea tuturor celor care pot ajuta boxul românesc. "Este nevoie de o revoluţie în acest sport şi de implicarea tuturor oamenilor care pot ajuta acest sport foarte iubit la noi şi care ne-a adus mari satisfacţii în trecut. Este nevoie în boxul românesc nu numai de Francisc Vaştag, ci şi de Leonard Doroftei, Vasile Câtea sau Mihai Leu, ca să menţionez doar câteva nume de foşti boxeri care ar putea ajuta boxul. În box este nevoie de transparenţă şi de muncă în echipă. Singur nu pot face nimic pentru că în momentul de faţă situaţia boxului românesc este foarte grea şi vorbesc în primul rând de condiţiile în care muncesc antrenorii la cluburi şi de lipsa sportivilor de performanţă. Toţi cei care pot ajuta boxul au uşa deschisă la viitoarea federaţie. Imaginea boxului românesc trebuie refăcută din temelii, vremea scandalurilor trecând, acum venind vremea faptelor. Oricum vor trebui mulţi ani pentru a reface ce s-a distrus în ultima perioadă", a adăugat fostul triplu campion mondial de amatori.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, Carmen Tocală, a obţinut amânarea cu două luni a dezafilierii Federaţiei Române de Box, după o discuţie telefonică avută cu secretarul general al Asociaţiei Internaţionale de Box (AIBA), a anunţat, luni, ANST.

Biroul Executiv al Federaţiei Române de Box a decis, săptămâna trecută, anularea Adunării Generale Extraordinare de Alegeri a preşedintelui federaţiei, programată la 30 septembrie.

AIBA a trimis un ultimatum Federaţiei Române de Box, care a expirat la 30 septembrie, pentru a organiza alegeri la funcţia de preşedinte a forului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici