Victor Piţurcă: Nu mă miră calificarea Greciei, noi am simţit pe pielea noastră forţa lor

Selecţionerul naţionalei României, Victor Piţurcă, a declarat, marţi seară, că nu este mirat de calificarea reprezentativei Greciei în optimile de finală ale Cupei Mondiale, deoarece "tricolorii" au simţit forţa jucătorilor eleni.

239 afișări
Imaginea articolului Victor Piţurcă: Nu mă miră calificarea Greciei, noi am simţit pe pielea noastră forţa lor

Victor Piturca (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Nu mă miră calificarea Greciei. Toată lumea a crezut că vorbesc ca să-mi găsesc scuze. Toată lumea m-a pus la zid şi a zis că echipa Greciei este îmbătrânită. Este o echipă puternică, solidă. Joacă în interesul momentului. Indiferent cu cine joacă, evoluează la fel. Dacă au nevoie să atace, atacă. Când au fost în avantaj s-au retras în apărare, aşa cum fac toate echipele, chiar şi cele mari. Noi am simţit pe propria piele forţa Greciei. Cred că a fost penalti clar la Samaras. Nu este nimic nou la echipa Greciei. Au apărut 2-3 jucători mai noi în posturile de atac. Ar fi bine ca Grecia să se califice cât mai departe la acest turneu final, jucătorii să aibă vacanţă scurtă. Dar grecii sunt fotbalişti puternici. Trebuie să fim optimişti şi cu puţină atenţie putem obţine un rezultat bun în meciul cu Grecia", a spus Piţurcă la TVR.

Echipa naţională a Greciei, adversara României în preliminariile Campionatului European din 2016, s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Mondiale, după ce a învins, marţi, la Fortaleza, cu scorul de 2-1 (1-0), reprezentativa Coastei de Fildeş, în ultima etapă a grupei C a competiţiei.

Golurile grecilor au fost marcate de Samaris '42 şi Samaras '90+3 din penalti, în timp ce pentru ivorieni a înscris Bony, în minutul 74.

Clasamentul final al grupei C este următorul: 1. Columbia - 9 puncte, 2. Grecia - 4 puncte, 3. Coasta de Fildeş - 3 puncte, 4. Japonia - 1 punct.

În optimile de finală, Columbia va întâlni Uruguay (sâmbătă, de la ora 23.00, la Rio de Janeiro), iar Grecia va juca împotriva Costa Ricăi (duminică, de la ora 23.00, la Recife).

România debutează la 7 septembrie, la Atena, cu Grecia, în preliminariile Campionatului European din 2016.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici