VICTORIE ISTORICĂ pentru Simona Halep: Românca s-a calificat în sferturi la Australian Open după ce a învins-o pe Jelena Jankovici: "A fost un meci greu. Vreau să dau totul, este şansa mea"

Jucătoarea de tenis Simona Halep, cap de serie numărul 11, s-a calificat în sferturile de finală la Australian Open, după ce a învins-o în optimi pe Jelena Jankovici (Serbia - locul 8 WTA), scor 6-4, 2-6, 6-0, informează site-ul oficial al competiţiei.

6750 afișări
Imaginea articolului VICTORIE ISTORICĂ pentru Simona Halep: Românca s-a calificat în sferturi la Australian Open după ce a învins-o pe Jelena Jankovici: "A fost un meci greu. Vreau să dau totul, este şansa mea"

Simona Halep (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Halep va juca în sferturi cu slovaca Dominika Cibulkova (favorita 24), care a eliminat-o pe rusoaica Maria Şarapova, favorita numărul 3, scor 3-6, 6-4, 6-1.

Simona Halep, 22 de ani, va juca în sferturi la un Grand Slam pentru prima oară în carieră.

Pentru calificarea în sferturi, Halep va primi 270.000 de dolari australieni.

Simona Halep: Sunt foarte fericită, am jucat foarte bine astăzi

Jucătoarea Simona Halep a declarat, luni, după accederea în sferturi la Australian Open, că este foarte fericită pentru această performanţă, subliniind că visul său la acest început de an a fost să ajungă în fazele superioare ale unui turneu de Grand Slam, informează site-ul oficial al competiţiei.

"Visul meu înainte să înceapă anul a fost să ajung în sferturi la un Grand Slam. Sunt foarte fericită, am jucat foarte bine astăzi. În setul trei am jucat cel mai bun tenis al meu. A fost un meci greu, dar vreau să mă bucur şi să încerc să joc cât mai bine în runda următoare, va fi foarte dificil. Vreau să fiu fericită pe teren şi să dau totul, să mă mişc bine şi să fiu relaxată. Este şansa mea şi trebuie să lupt pentru ea. Jelena Jankovici a jucat foarte bine în setul doi. Am fost puţin obosită după primul set, nu ştiu de ce, dar energia mea era la pământ. Apoi, la 5-2, mi-am spus că trebuie să pierd setul şi să revin în al treilea. Am fost la baie şi apoi am fost pregătită pentru setul trei. Mi-am spus că nu am nimic de pierdut. Este şansa mea să lupt pentru fiecare punct şi pentru meci, pentru visul meu", a declarat Simona Halep.

Halep a precizat că este foarte fericită că va intra în Top 10 WTA, dar acum este interesată doar de meciul din sferturi de la Australian Open. "În Top 10 sunt jucătoare foarte puternice. Luptă pentru fiecare punct şi joacă foarte bine până la final. Este greu. Mai multă presiune, vrei tot timpul să câştigi. Nu este uşor, dar vreau să-mi îmbunătăţesc jocul".

Ea a mai spus că deocamdată nu are antrenor, dar probabil că va avea după Australian Open.

Simona crede că a început să joace bine de la turneul de la Madrid, de anul trecut: "Domnul Ţiriac mi-a dat un wild card. M-a ajutat mult. Am pierdut în primul tur, dar am jucat vreo trei ore. Am simţit că pot ajunge la un nivel foarte bun în tenis. A urmat Roma, unde am învins-o pe Radwanska, iar înainte de asta credeam că este imposibil s-o înving, deoarece jocul ei este foarte diferit, ciudat. Nu este uşor să joci cu ea. Apoi am căpătat încredere că pot învinge jucătoare de top şi pot ajunge sus".

Halep a menţionat că nu-i place să meargă la televiziuni sau să fie în centrul atenţiei, cum se întâmplă acum: "Românii au făcut lucruri frumoase pentru mine anul trecut. Am fost pe primele pagini. Dar pentru mine nu este o mare plăcere, pentru că obosesc să mă duc la televiziuni. Vreau să fiu concentrată la tenis, pentru că tenisul nu te aşteaptă. Trebuie să rămâi concentrat şi să lupţi pentru fiecare ocazie. Vreau să le mulţumesc românilor pentru că mă sprijină. Am auzit că şi acum sunt alături de mine".

Întrebată din nou dacă faptul că şi-a micşorat sânii a ajutat-o, Halep a răspuns: "Da, acum mulţi ani m-am operat la sâni. Sunt bucuroasă că am făcut acest lucru. A fost o decizie bună pentru mine".

Simona Halep a mai spus că nu a discutat cu nimeni despre strategia la meciul cu Jankovici: "Am simţiti că sunt pregătită pentru meciul cu Jankovici deoarece ştiam că trebuie să alerg mult. Ea loveşte puternic. Dar am dorit doar să joc mai agresiv şi ceva diferit".

Întrebată dacă îşi aminteşte că Irina Spîrlea a jucat în semifinale la US Open cu Venus Williams, Simona Halep a răspuns că era prea tânără în 1997.

În ceea ce priveşte meciul din sferturi cu Dominika Cibulkova, Halep a apreciat că acesta va fi extrem de dificil: "Am mai jucat cu ea. Se mişcă tare bine, loveşte bine. Trebuie să mă pregătesc să alerg şi să mă apăr foarte bine. Trebuie să fiu agresivă şi să mă bucur că joc în sferturi pentru prima oară în viaţa mea. Vreau să fiu fericită pe teren".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici