Wesley Korir, câştigător al maratonului de la Boston, ales deputat

Atletul Wesley Korir, care a câştigat maratonul de la Boston în aprilie 2012, a fost ales deputat în Adunarea Naţională din Kenya, conform rezultatelor confirmate, miercuri, de Comisia electorală de la Nairobi.

105 afișări
Imaginea articolului Wesley Korir, câştigător al maratonului de la Boston, ales deputat

Wesley Korir, câştigător al maratonului de la Boston, ales deputat

Korir, 30 ans, s-a prezentat la alegeri în calitate de candidat independent, în provincia Rift Valley.

"Campania electorală a fost dificilă. Iar, în calitate de candidat independent, nu a fost uşor pentru mine. Campania a fost foarte scumpă. Alegerile sunt bazate pe programele partidelor, dar modul în care am condus campania mea, pe probleme de dezvoltare, a convins mulţi alegători", a declarat Korir.

Korir conduce Kenya Kids Foundation, care se ocupă cu sprijinirea copiilor defavorizaţi şi a contribuit la construirea unui clinici în regiunea sa.

El a precizat că, în ciuda statutului de deputat, se pregăteşte să-şi apere titlul la maratonul de la Boston, în 17 aprilie.

Korir este al doilea maratonist kenyan care intră în Adunarea Naţională: Elijah Lagat, fost câştigător la Boston, a fost deputat în legislatura anterioară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici