Yaya Toure, fotbalistul african al anului 2014

Mijlocaşul ivorian al echipei Manchester City, Yaya Toure, a devenit primul jucător care a câştigat de patru ori consecutiv titlul de fotbalistul african al anului 2014.

51 afișări
Imaginea articolului Yaya Toure, fotbalistul african al anului 2014

Yaya Toure, fotbalistul african al anului 2014 (Imagine: Mediaax Foto/AFP)

Toure a egalat recordul de titluri deţinut de camerunezul Samuel Eto'o, dar este primul desemnat de patru ori la rând cel mai bun jucător african de către 56 de selecţioneri naţionali de pe continent.

Ivorianul de 31 de ani a fost urmat de gabonezul Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund) şi de portarul nigerian Vincent Enyeama (OSC Lille).

Cel mai bun jucător care evoluează în Africa a fost desemnat Ndombe Mubele (AS Vita/Republica Democratică Congo).

Algeria a fost desemnată cea mai bună echipă naţională, iar jucătorul echipei FC Porto Yacine Brahimi, cel mai "promiţător talent".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici