Zamfir: Negociem cu mai multe persoane vânzarea Rapidului, e momentul ca altcineva să preia clubul

Acţionarul majoritar al FC Rapid, Adrian Zamfir, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că, împreună cu partenerul său Nicolae Cristescu, negociază cu mai multe persoane vânzarea clubului, el precizând că "este momentul ca altcineva să preia" gruparea giuleşteană.

203 afișări
Imaginea articolului Zamfir: Negociem cu mai multe persoane vânzarea Rapidului, e momentul ca altcineva să preia clubul

Zamfir: Negociem cu mai multe persoane vânzarea Rapidului, e momentul ca altcineva să preia clubul (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Eu nu am cumpărat Rapidul pentru a-l ţine să îmi fac imagine sau reclamă. L-am cumpărat pentru a-l salva, deoarece se afla într-o situaţie foarte grea. Iar acum e momentul ca la Rapid să vină altcineva. Deocamdată suntem în negocieri cu mai multe persoane. Nu am semnat nimic, vom vedea ce se va întâmpla", a declarat, pentru MEDIAFAX, Adrian Zamfir.

El a adăugat că poate oferi informaţii detaliate despre negocieri. "Nu putem divulga numele celor cu care negociem şi nici dacă vom vinde întregul pachet de acţiuni pe care îl deţinem sau doar o parte. Totul depinde de ceea ce vor persoanele cu care discutăm", a explicat Zamfir.

Conform site-ului www.prosport.ro, omul de afaceri care negociază achiziţionarea clubului Rapid este Nicolae Sarcină. În vârstă de 44 de ani, Sarcină deţine lanţul de magazine "Succes", cu peste 200 de unităţi în întreaga ţară. Averea acestuia este estimată la aproximativ 50 de milioane de euro.

Aceasta este a doua tentativă a actualilor proprietari ai FC Rapid de a vinde clubul după negocierile de la începutul sfârşitul anului trecut purtate cu un grup de investitori străini şi români. Preşedintele clubului, Nicolae Manea, declara la 10 ianuarie că tratativele sunt avansate, dar după numai o săptămână a afirmat că a devenit sceptic în privinţa realizării tranzacţiei din cauza datoriilor vechi ale grupării giuleştene.

Oamenii de afaceri Adrian Zamfir şi Nicolae Cristescu au achiziţionat gruparea FC Rapid la 8 iulie 2013 de la acţionarul majoritar George Copos. Clubul giuleştean, care activează în prezent în Liga a II-a, se află în procedura de insolvenţă din 7 decembrie 2012, dar aprobarea planului de reorganizare a fost amânată în mai multe rânduri de Tribunalul Bucureşti din cauza contestaţiilor depuse de diverşi creditori, ultimul termen fiind stabilit pentru 14 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici