Zamfir: Varianta Moraru acţionar la Rapid pică în proporţie de 90 la sută, Massone e prima opţiune

Acţionarul majoritar al FC Rapid, Adrian Zamfir, a declarat, luni, agenţiei de presă MEDIAFAX, că vânzarea grupării giuleştene către omul de afaceri Valerii Moraru va eşua în proporţie de 90 la sută şi că investitorul italian Angelo Massone este prima sa opţiune pentru cedarea clubului.

674 afișări
Imaginea articolului Zamfir: Varianta Moraru acţionar la Rapid pică în proporţie de 90 la sută, Massone e prima opţiune

Zamfir: Varianta Moraru acţionar la Rapid pică în proporţie de 90 la sută, Massone e prima opţiune (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Zamfir a explicat că a discutat de săptămâna trecută cu Valerii Moraru, proprietarul companiilor Azuga Waters şi Perla Covasnei, şi că înţelegerea era ca până la 21 iulie să îi înmâneze o hârtie oficială în care să îi prezinte proiectul pentru Rapid.

"Astăzi trebuia să mă întâlnesc cu Valerii Moraru, cu care am mai discutat de câteva ori. Însă dânsul m-a anunţat că nu poate pentru că pleacă în străinătate. De cealaltă parte, Massone mi-a dat un ultimatum pentru azi, în sensul să ne hotărâm dacă îi cedăm lui sau altcuiva. Îl mai aştept pe domnul Moraru până la 12 noaptea. Dacă până la ora aia nu am primit o hârtie oficială, e clar că Massone rămâne singura opţiune. Aşa că varianta Moraru pică în proporţie de 90 la sută. Nu cunosc motivul pentru care Moraru a decis să plece chiar azi în străinătate, poate este şi o strategie pentru a rămâne singurul competitor, nu ştiu, dar nu mai putem aştepta", a afirmat Zamfir pentru MEDIAFAX.

Acţionarul rapidist a explicat că este exclus ca în cursul acestei zile să se semneze contractul de vânzare-cumpărare a clubului indiferent de numele celui care va prelua. "Azi nu se poate semna niciun contract, este exclus. Poate dacă mă duc eu la Roma, pentru că Massone este în Italia acum şi se întoarce la Bucureşti mâine. Oricum, pentru mine Angelo Massone este prima opţiune, proiectul pe care mi l-a prezentat este mai mult decât interesant, este ceea ce trebuie Rapidului. A venit aici cu antrenorul Ze Maria, cu staful tehnic, omul este serios, ştie fotbal şi vrea să facă treabă", a precizat Adrian Zamfir.

Investitorul italian Angelo Massone negociază de mai multe săptămâni cu Adrian Zamfir preluarea pachetului majoritar de acţiuni al FC Rapid, cei doi ajungând la 11 iulie la un acord verbal. Conform acestei înţelegeri, investitorul italian trebuie să prezinte o scrisoare de garanţie bancară de un milion de euro la semnarea contractului de vânzare-cumpărare a pachetului de acţiuni. Această scrisoare de garanţie va avea ca beneficiar FC Rapid, suma urmând să fie folosită de conducere pentru achitarea a două-trei salarii restante către jucători şi restul angajaţilor, dar şi pentru realizarea unor transferuri. Adrian Zamfir va încasa în urma tranzacţiei suma simbolică de 1 euro de la investitorul italian.

Massone, care s-a întâlnit cu jucătorii în cantonamentul de la Mogoşoaia, a asistat, sâmbătă, la partida Rapid - Steaua, din optimile de finală ale Cupei Ligii-Adeplast. Alături de el în tribuna oficială a Stadionului Giuleşti-Valentin Stănescu a fost prezent şi fostul internaţional brazilian Ze Maria, care va prelua funcţia de antrenor principal. Ze Maria îi va avea în staful tehnic pe antrenorul secund Riccardo Ronca şi preparatorul fizic Sandro Fantoni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici