Zvonko Sundovski: Sunt fericit că am învins o reprezentantă a handbalului scandinav

Antrenorul Zvonko Sundovski a declarat, sâmbătă, după victoria din meciul cu Lugi HF, scor 31-21, că este fericit că echipa HCM Constanţa s-a impus în faţa unei reprezentante a handbalului scandinav şi a precizat că nu se aştepta la o diferenţă de zece goluri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

60 afișări
Imaginea articolului Zvonko Sundovski: Sunt fericit că am învins o reprezentantă a handbalului scandinav

Zvonko Sundovski: Sunt fericit că am învins o reprezentantă a handbalului scandinav (Imagine: Ciprian Sterian / Arhiva Mediafax Foto)

"Sunt fericit că am putut juca astăzi şi am învins o reprezentantă a handbalului scandinav, cunoscut pentru jocurile în viteză, bine organizat, cu o bună circulaţie a balonului. Doar jucând astfel putem ajunge în Final 4. Nu mă aşteptam la zece goluri diferenţă, dar am pregătit meciul pentru a câştiga, aşa cum ne dorim să o facem şi în retur", a spus Sundovski.

El a mai afirmat că a avut o discuţie preliminară cu preşedintele Federaţiei Române de Handbal şi i-a transmis acestuia că momentan vrea să se concentreze doar asupra jocului echipei HCM Constanţa: "Am avut o discuţie preliminară cu preşedintele federaţiei, i-am transmis că momentan vreau să mă concentrez doar asupra jocului HCM-ului şi după încheierea Final 4-ului vom discuta".

Handbalistul Laurenţiu Toma a declarat că deşi HCM Constanţa s-a impus la o diferenţă de zece goluri, abordează returul ca şi cum ar începe "de la zero". "Ne-a fost teamă de jocul lor cu extremele la început, tocmai de aceea am şi încercat să pregătim cât mai bine jocul acolo. O luăm de la zero, chiar dacă am câştigat la zece goluri diferenţă. Mergem cu gândul la victorie, vrem să strângem cât mai multe punct pentru ca pe viitor România să poată avea o echipă calificată direct în Cupă şi a doua să joace în preliminarii", a spus Toma.

De cealaltă parte, antrenorul echipei Lugi HF, Johan Zanotti, este de părere că HCM Constanţa a meritat victoria: "Constanţa a câştigat meritat. Noi am jucat bine doar 15 minute, apoi ne-am pierdut concentrarea şi am început să comitem greşeli care ne-au pedepsit. Constanţa a profitat şi ne-a fost greu să mai revenim. Am pierdut şi un jucători imprtant în minutul 3, pe Jakob Wickman-Modigh, ceea ce ne-a dereglat puţin tactic. Constanţa a fost mult mai puternică şi în repriza a doua. Noi nu luasem în calcul să ajungem până în această fază a competiţiei. Zece goluri sunt foarte multe la acest nivel".

Echipa HCM Constanţa a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 31-21, formaţia suedeză Lugi HF, într-un meci din prima manşă a sferturilor de finală ale Cupei EHF.

În minutul 3 al partidei, Wickman-Modigh s-a accidentat la un contact cu Şimicu. Suedezului i s-a spart arcada, astfel că a fost transportat la spital.

Returul va avea loc sâmbăta viitoare, în Suedia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici