Avertismentul oamenilor de ştiinţă: Carantina nu va avea un impact considerabil asupra atenuării crizei climatice

  • Temperatura globală ar putea creşte cu 0,3 grade Celsius până în anul 2050
  • Oamenii de ştiinţă recomandă investiţii în energia verde
  • Încălzirea globală va fi redusă doar cu 0,01 grade Celsius
2959 afișări
Imaginea articolului Avertismentul oamenilor de ştiinţă: Carantina nu va avea un impact considerabil asupra atenuării crizei climatice

Avertismentul oamenilor de ştiinţă : Carantina nu va avea un impact considerabil asupra atenuării crizei climatice

Ai auzit de multe ori, în perioada în care, miliarde de oameni de pe planetă erau în izolare, că a scăzut nivelul poluării. Nu te bucura prea devreme! Deşi, potrivit unui studiu realizat la Univeristatea din Leeds, carantina a dus la o scădere puternică a emisiilor de carbon, efectul este doar unul pe termen scurt. Ceea ce ne va ajuta să reducem poluarea pe viitor sunt transporturile verzi şi energia regenerabilă.

Oamenii de ştiinţă spun că suntem la un moment de cotitură.  „Efectul direct al carantinării din pandemie va fi neglijabil. În schimb, cu o redresare economică înclinată spre stimul verde şi reducerea investiţiilor în combustibili fosili, este posibil să se evite încălzirea viitoare de 0,3 grade Celsius până în 2050”, au spus cercetătorii în analiza publicată în Natural Climate Change.

Schimbările în comportamentul nostru ar putea face diferenţa. „Temperatura medie globală în 2019 a fost cu 1,1 grade Celsius peste media pe termen lung. Chiar şi cu angajamentele actuale de reducere a emisiilor se preconizează o nouă creştere de 0,6 grade Celsius până în 2050. Aceasta este o ocazie unică de a schimba cu adevărat direcţia societăţii. Nu trebuie să ne întoarcem unde am fost, pentru că vremurile de criză sunt, de asemenea, momentul schimbării”, a declarat profesorul care a condus studiul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici