"Bombele dulci de zahăr". Câte calorii şi cât zahăr conţin băuturile de vară

Băuturile răcoritoare de vară servite în cafenele reprezintă adevărate ameninţări pentru siluetă şi sănătate, o investigaţie descoperind că nivelul de zahăr existent într-o singură băutură este echivalent cu cel al 31 de biscuiţi digestivi, iar câteva înghiţituri asigură doza zilnică de grăsimi recomandată unei femei.

768 afișări
Imaginea articolului "Bombele dulci de zahăr". Câte calorii şi cât zahăr conţin băuturile de vară

"Bombele dulci de zahăr". Câte calorii şi cât zahăr conţin băuturile de vară (Imagine: Publimedia)

"Bombele dulci de zahăr", aşa cum au fost numite băuturile reci de vară de tipul frappuccino după aceste descoperiri, pot conţine până la 20 de linguriţe de zahăr (81,6 grame), echivalentul a 31 de biscuiţi digestivi, arată o investiagaţie a celor de la The Sunday Mirror, citată de Daily Mail.

Nu numai nivelul ridicat de zahăr este o problemă, dar o astfel de băutură conţine, în doar câteva sorbituri, şi doza zilnică de grăsime saturată recomandată unei femei.

Deşi numele unui frappuccino sau "ice coffee" poate asigura în privinţa fructelor conţinute, creând iluzia unui produs sănătos şi cu puţine grăsimi, el poate conţine până la 459 sau chiar 653 de calorii, în funcţie de producător.

"Valorile nutriţionale ale acestor băuturi sunt cutremurătoare", este de părere Ian Campbell, preşedintele Forumului pentru obezitate din Marea Britanie. "Combinaţia dintre o astfel de băutură şi, să zicem, o negresă, este de fapt destul de toxică."

"Vă uitaţi la o bombă de zahăr. Din cauza a astfel de produse oamenii se confruntă cu o criză de obezitate. Nu există o justificare responsabilă pentru acest lucru."

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici