Cercetătorii elveţieni au vindecat artrita

Cercetătorii de la Ecole polytechnique fédérale din Zurich (EPFZ) au reuşit să vindece artrita într-un studiu realizat pe şoareci şi intenţionează să testeze noua terapie în curând şi pe pacienţi umani, potrivit unui comunicat dat publicităţii joi de EPFZ.

849 afișări
Imaginea articolului Cercetătorii elveţieni au vindecat artrita

Cercetătorii elveţieni au vindecat artrita (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Poliartrita cronică reprezintă o inflamaţie a articulaţiilor, foarte dureroasă, care afectează aproximativ 1% din populaţia mondială, potrivit EPFZ.

Deocamdată nu există medicamente care să fie capabile să încetinească sau să stopeze evoluţia bolii, care cauzează degenerarea cartilagiilor şi a oaselor.

Medicii elveţieni au reuşit să vindece complet şoarecii din acest experiment cu ajutorul unui anticorp "înarmat", combinat cu un medicament deja disponibil pe piaţă, Dexametazon. Metoda a avut rezultatele scontate pe şoareci, a explicat cercetătoarea Teresa Hemmerle.

Cercetătorii au testat anticorpul "înarmat" alături de acel medicament. Dacă este administrat doar unul dintre ele, atunci terapia nu are efect. În schimb, atunci când ambele elemente ale tratamentului sunt aplicate simultan, inflamaţiile tipice acestei boli dispar în doar câteva zile.

Teste clinice sunt prevăzute să aibă loc în 2015 pe pacienţi umani care suferă de poliartrită cronică. Proiectul este susţinut de Comisia federală pentru tehnologie şi inovaţie (CTI) din Elveţia.

Testele vor fi coordonate de compania specializată în biotehnologie Philochem, care are sediul general în apropiere de Zurich.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici