Epidemia de Ebola s-a soldat cu 3.093 de morţi în Africa de Vest, anunţă un nou bilanţ al OMS

Epidemia de febră hemoragică Ebola a depăşit pragul de 3.000 de morţi, virusul provocând moartea a aproape jumătate din cele 6.500 de persoane infectate, potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) publicat sâmbătă.

167 afișări
Imaginea articolului Epidemia de Ebola s-a soldat cu 3.093 de morţi în Africa de Vest, anunţă un nou bilanţ al OMS

Epidemia de Ebola s-a soldat cu 3.093 de morţi în Africa de Vest, anunţă un nou bilanţ al OMS (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dintr-un total de 6.574 de bolnavi de Ebola în cinci ţări din Africa de Vest, 3.093 au murit, precizează OMS într-un bilanţ realizat la 23 septembrie.

Precedentul bilanţ, realizate la 21 septembrie şi publicat joi, la Geneva, anunţa 2.917 morţi în Africa de Vest din 6.263 de cazuri.

În Guineea, ţara de unde epidemia s-a propagat la sfârşitul lui 2013, OMS a înregistrat 648 de morţi din 1.074 de cazuri.

În Liberia, ţara cea mai afectată, epidemia de Ebola a atins 3.458 de persoane, dintre care 1.830 au murit.

În Sierra Leone, virusul a infectat 2.021 de persoane, dintre care 605 au murit, potrivit aceleiaşi surse.

La 23 septembrie, 20 de cazuri, dintre care opt mortale, au fost înregistrate în Nigeria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici